Üzleti tippek

Két hét alatt platinalemez

A bakelitlemezek korában még 100 ezer eladott példány kellett egy platinalemezhez, de a zene letölthetővé válása óta ez a szám 15 ezerre zsugorodott. Most ezt a számot ünnepli a UPC egy letölthető albummal.

A UPC internet-felhasználói számára ingyenesen letölthető második chellotronica mp3-as válogatás album már az első két hétben túlszárnyalta a nyári első összeállítás sikerét és elérte a platinalemezhez szükséges 15 ezres példányszámot.

A chello szolgáltatás előfizetői számára első alkalommal nyáron hozzáférhetővé tett első chellotronica válogatást több mint tizenháromezren töltötték le, így ez az album majdnem kétszeresen elérte a hazai kiadású lemezek aranylemezzé minősítéséhez szükséges 7500-as példányszámot. A második digitális összeállítást viszont már az első két hétben több mint 15 ezren hívták le számítógépükre. A chellotronica2 így azonnal platinalemezzé vált – áll a UPC közleményében.

Húsz évvel ezelőtt, a bakelitlemezek korában a platinalemezhez még legalább 100 ezer eladott példány kellett, de a zene letölthetővé válásával ez a szám évről évre csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik