Üzleti tippek

Egyeztetésen az első pályázati kiírások

Szakértői vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) első pályázati kiírásainak tervezetét - tájékoztatta a FigyelőNetet az NFÜ.

Az ÚMFT első pályázati kiírásai 2007. január 30-án jelennek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. Elérhetők lesznek a „Vállalati technológia fejlesztés” és a „Munkalehetőség teremtő beruházások támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben” pályázatok, valamint a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára”. E mellett folytatódnak az alacsony képzettségűeket támogató “Lépj egyet előre” című központi program képzései is.

A pályázati kiírások mostani tervezetei a társadalmi egyeztetések során véglegesített operatív programok és az ideiglenes akciótervek alapján készültek. Az NFÜ ezeket még a hivatalos kiírás előtt meg kívánja vitatni az érintett szakmai csoportok képviselőivel. Az NFÜ honlapján most közzétett pályázati anyagok tehát előzetes felhívások, azok véleményezésére az Ügynökség 22 szervezetet kért fel – ezen szervezetek listája az ügynökség honlapján található meg. A véleményezésre meghívott szervezeteket egyben arra is felkérjük, hogy fogadják be a kisebb testületek, egyesületek, vállalkozások véleményét illetve a területüket érintő egyéni javaslatokat.

A felkért szervezetek január 18-án 10 óráig küldik meg az általuk kialakított, illetve összegyűjtött és becsatornázott javaslatokat az Ügynökség illetékes munkatársaihoz. A felmerült javaslatok kétoldalú megvitatására január 22-én fórumokat rendezünk. Az összegyűlt és megvitatott véleményeket az NFÜ január 29-ig feldolgozza, ezt követően a véglegesített pályázati kiírásokat honlapunkon tesszük közzé.

Mint arról korábban hírt adtunk a Kormány megbízásából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2006. december 20-án benyújtotta az Európai Bizottságnak az Új Magyarország Fejlesztési Terv 15 operatív programját. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv bizottsági értékelő szakasza 4 hónapig tart, de az Európai Bizottság már visszaigazolta, hogy befogadta az operatív programokat, és azt is, hogy ezzel az uniós szabályok szerint 2006. december 20-ától megnyílt a lehetőség a közösségi források lehívására és egyes pályázatok januári kiírására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik