Üzleti tippek

Egyeztetésen az első pályázati kiírások

admin
admin

2007. 01. 09. 16:37

Szakértői vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) első pályázati kiírásainak tervezetét - tájékoztatta a FigyelőNetet az NFÜ.

Az ÚMFT első pályázati kiírásai 2007. január 30-án jelennek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. Elérhetők lesznek a „Vállalati technológia fejlesztés” és a „Munkalehetőség teremtő beruházások támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben” pályázatok, valamint a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára”. E mellett folytatódnak az alacsony képzettségűeket támogató “Lépj egyet előre” című központi program képzései is.

A pályázati kiírások mostani tervezetei a társadalmi egyeztetések során véglegesített operatív programok és az ideiglenes akciótervek alapján készültek. Az NFÜ ezeket még a hivatalos kiírás előtt meg kívánja vitatni az érintett szakmai csoportok képviselőivel. Az NFÜ honlapján most közzétett pályázati anyagok tehát előzetes felhívások, azok véleményezésére az Ügynökség 22 szervezetet kért fel – ezen szervezetek listája az ügynökség honlapján található meg. A véleményezésre meghívott szervezeteket egyben arra is felkérjük, hogy fogadják be a kisebb testületek, egyesületek, vállalkozások véleményét illetve a területüket érintő egyéni javaslatokat.

A felkért szervezetek január 18-án 10 óráig küldik meg az általuk kialakított, illetve összegyűjtött és becsatornázott javaslatokat az Ügynökség illetékes munkatársaihoz. A felmerült javaslatok kétoldalú megvitatására január 22-én fórumokat rendezünk. Az összegyűlt és megvitatott véleményeket az NFÜ január 29-ig feldolgozza, ezt követően a véglegesített pályázati kiírásokat honlapunkon tesszük közzé.

Mint arról korábban hírt adtunk a Kormány megbízásából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2006. december 20-án benyújtotta az Európai Bizottságnak az Új Magyarország Fejlesztési Terv 15 operatív programját. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv bizottsági értékelő szakasza 4 hónapig tart, de az Európai Bizottság már visszaigazolta, hogy befogadta az operatív programokat, és azt is, hogy ezzel az uniós szabályok szerint 2006. december 20-ától megnyílt a lehetőség a közösségi források lehívására és egyes pályázatok januári kiírására.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.