Üzleti tippek

Feláldozták Batizt?

Kormányzati Kommunikációs Központot felügyelő politikai államtitkár, Gál J. Zoltán „áldozata” Batiz András, volt kormányszóvivő, és Tóth Miklós szakállamtitkár.

A Magyar Nemzet értesülése szerint az MSZP-ben általános a vélemény, hogy az utóbbi időben „Zoli sokat hibázott”, és nem működött a kormány kommunikációja. Gál J. Zoltánt azonban nem olyan egyszerű elbocsátani, mivel egyrészt országgyűlési képviselő, másrészt Gyurcsány Ferenc egyik legközelebbi munkatársa. Valamit viszont tenni kellett, így került sorra Batiz András és Tóth Miklós. A hírek szerint Gál J. Zoltán lesz a kormányfő kabinetfőnöke. Ezt a posztot valószinűleg a jövő év elején kreálják újra.

Gál J. Zoltánt és csapatát már a nyáron bírálatok érték, többek között az augusztus 20-i tűzijátékon történt halálos katasztrófával kapcsolatos kommunikációs késlekedés miatt. A lap információi szerint Szigetvári Viktor, az MSZP kampányigazgatójának a december 31-i távozása a kommunikációs stábon belüli problémákkal, azaz Szigetvári Gál J.-vel történt összekülönbözésével magyarázható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik