Üzleti tippek

Távozik Batiz András

Év végén távozik a Miniszterelnöki Hivatalból Batiz András, a Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatója.

A szóvivői munkát tavasszal főképpen a fiam miatt nem vállaltam tovább, és most ugyanezért döntöttem a távozás mellett – mondta el Batiz András a Blikknek. Mint mondja, a munkatempó közel áll habitusához, ám úgy érzi, ez most a család, a gyerek rovására menne.

„A politikailag igen kiélezett őszi időszakban nem akartam itthagyni a csapatot, az év végén végre van egy szusszanásnyi kis szünet, amikor ezt meg lehet oldani. És a fiamnak is ezt ígértem – tette hozzá Batiz.



Távozik Batiz András 1

Több idõt akar a családjával tölteni (fotó: MTI)

A szóvivő 2004. október 6-án állt az első Gyurcsány-kormány szolgálatába – előbb László Boglárral ketten, majd 2005 szeptemberétől egyedül töltötte be a kormányszóvivői posztot. 2006. augusztus 1-től az újonnan alakult Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatójaként dolgozott, szakmai irányítása alá tartozott a Kormányszóvivői Iroda, a Sajtóiroda, valamint ő koordinálta a kormányzat fizetett kommunikációs eszközeinek használatát.


A kormányszóvivői iroda ezzel kapcsolatban megerősítette: Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter tudomásul vette a kommunikációs igazgató döntését, hozzátéve, hogy Batiz munkája mind kormányszóvivőként, mind kommunikációs igazgatóként sikerrel járult hozzá a kormány döntéseinek hiteles tolmácsolásához. Batiz András tervei szerint a magánszektorban folytatja pályafutását.


Tóth Miklós is távozik


Január 1-jével Tóth Miklós a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati kommunikációért felelős szakállamtitkára is távozik posztjáról. Tóth Miklós az MTI-nek azt mondta, benne is régóta érlelődött a váltás gondolata, az üzleti szférában folytatja, egy lobbi-cégnél fog dolgozni. “Egy sikeres időszak, egy győztes választás után az ember egy kicsit kiég és újabb kihívásokat keres” – indokolta döntését az államtitkár.


Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni Batiz András és Tóth Miklós távozásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik