Üzleti tippek

Tapasztalt mérnökök

A Meldetechnik Kft. 1989-ben alakult német–magyar vegyesvállalat, fő tevékenységi köre a tűzvédelem, valamint a komplett gyengeáramú rendszerek tervezése, kivitelezése és szervize. A társaság tervező részlegében szaktervezői és szakértői képesítésű mérnökök dolgoznak.

A fejlesztési osztály 1991 óta a Műszaki Egyetem Műszer- és Méréstechnikai tanszékével együttműködve tevékenykedik. A cég vezető menedzsmentjét hat diplomás mérnök alkotja. Mindannyian jól ismertek szakterületükön, s több évtizedes szakmai gyakorlat áll mögöttük. A fejlesztés, rendszertervezés, szerviz, kivitelezésirányítás és üzembe helyezés területén 25 tagú mérnökkollektíva dolgozik.

Exporttevékenységük elsősorban a Független Államok Közössége és a Közel-Kelet területeire terjed ki. Főként olajipari beruházások és számítástechnikai létesítmények tűzvédelmi feladatainak ellátásával foglalkoznak.

Cégnévjegy


Név: Meldetechnik Kft.
Alapítva: 1989
Cégvezető: Schreiber Gábor és Verebi Gábor (mindketten ügyvezető igazgatók)
Profil: tűzjelző, beépített tűzoltórendszerek tervezése, telepítése, szervize, biztonságtechnikai és informatikai rendszerek tervezése, telepítése és szervize
Árbevétel: 2 827 483 Ft (2005)
Alkalmazottak száma: 117
Működési terület: Magyarország, Románia, Szlovákia, Albánia, Ukrajna
Korábban nem indult az Üzlet & Siker pályázatán.

Schreiber Gábor ügyvezető igazgató azt mondja, az Üzlet & Siker pályázatán elsősorban azért indultak, hogy a hozzájuk hasonló paraméterekkel működő vállalkozások mezőnyében objektív megmérettessék cégüket. Ezen reményüket beváltotta a pályázat.
Ugyanakkor a versenyképességi gyorsaudit, amit kaptak, inkább csak pontosító jellegű információkkal szolgált. A cégvezetés ugyanis tisztában van az abban megjelölt változtatandó momentumok jellegével.

Arról, hogy a díj milyen hatással lehet cégére, az ügyvezető igazgató úgy vélekedett: bizonyosan hasznára fog válni. A cégen belül megerősítő, sőt lelkesítő ereje lehet, kívül pedig, objektív minősítésről lévén szó, marketingelőnyöket, bizalomerősítést vár attól, hogy cégük kategóriagyőztes lett az Üzlet & Siker minősített vállalkozásai között.

Hogy milyen esélyeik vannak, lehetnek a nemzetközi piacon a hazai kkv-knak? Nos, Schreiber Gábor úgy gondolja, hogy kelet-közép-európai viszonylatban feltétlenül esélyesen versenyezhetnek a piacokon.

A belpolitikai feszültségről és a gazdasági megszorító csomagról szólva úgy vélekedik: a belpolitikai feszültség nem érinti a stabil, politikafüggetlen kkv-k versenyképességét. A gazdasági megszorítások azonban a nemzetközi versenyben jelentősen csökkenthetik esélyeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik