Üzleti tippek

Pályázattal segítik a mikrovállalkozásokat adózni

A kisvállalkozók jelentős része nem használ számítógépet, internetet, így az elektronikus adó- és járulékbevallási kötelezettség komoly gondot jelent számukra.

Ezen a problémán kíván segíteni a Országos Foglalkoztatási Közalapítvány most kiírt meghívásos pályázata. Olyan képzési programokat támogatnak, amelyek révén a mikro-vállalkozások képviselőit felkészítik az internet használatára, az adó- és járulékszámítás és -bevallás ismereteire, az elektronikus nyomtatványkitöltés módjára, az ügyfélkapu használatára. A képzés támogatására 200 millió forint használható fel a Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási alaprészéből, a nem iskolarendszerben történő felnőttképzés keretéből.

A meghívásos pályázaton a regionális képző intézmények vehetnek részt. A képző intézménynek megállapodást kell kötni valamelyik kisvállalkozói érdekképviselettel. Így szerződő lehet az IPOSZ, a KISOSZ, a VOSZ. A program keretében mikro-vállalkozásonként egy-egy személy ingyenesen vehet részt a képzésben. A pályázatokat a jövő év január 5-ig lehet benyújtani. A képzéseket 15 órás időtartamra kell tervezni, egy-egy csoportban 18-20 jelentkező bevonásával.

Elszámolható az oktatók keresete járulékokkal, a képzésszervezés, az oktatásszervezés költsége. Átlagban személyenként 6 ezer forint támogatás igényelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik