Üzleti tippek

Fábry koalíciót köthet Gesztivel

A jobb- és baloldalhoz köthető közéleti szereplők között az utóbbi időben közeledés indult el a társadalmi megosztottság ellen: Fábry Sándor Geszti Pétert értelmiségi vitaklub létrehozására hívta, és kiegyezést sürget a Professzorok Batthyány Körének tagja is – írja a Népszabadság.

Geszti Péter a Népszabadságnak elmondta, hogy megszületett a Magyarország-dal új változata, amelyben a korábban a Fidesz-rendezvények tribünjein vagy színpadain megjelent Keresztes Ildikó, Váczi Eszter, Szikora Róbert, Balázs Fecó együtt énekel többek között az inkább baloldali és liberális érzelmű Zoránnal és Bródy Jánossal.

A kormányellenes érzelmeit gyakran hangoztató Fábry Sándor emellett felhívta Geszti Pétert, hogy szervezzenek egy klubot, ahol jobb- és baloldali értelmiségiek vitatkozhatnának.

A konzervatív politikai erőhöz köthető Professzorok Batthyány Körének (PBK) tagja, Solymosi Frigyes úgy véli, hogy a Fidesznek változtatnia kell politikai magatartásán az ország és saját hosszú távú érdekében. Szerinte a jobboldalnak tudomásul kell vennie, hogy a régi MSZMP-s káderek már nincsenek porondon, be kell fejezni a háborúzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik