Üzleti tippek

Üzlet & Siker Díjátadó Gála

Eredményt hirdettünk az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2006 pályázat lezárultával. Soha nem látott népes mezőny, minden eddiginél magasabb színvonal.

Az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2006 pályázatot lezáró díjátadó gálát november 24-én tartottuk meg Budapesten, a Westend Hiltonban. Az eseményre annak a 28 cégnek a képviselői voltak hivatalosak, amelyek pályázatunkon a legjobb eredményeket érték el kategóriájukban. A rendezvény keretében került sor az ünnepélyes díjátadásra.

Welcome

A pályázatról


Az idén ötödik alkalommal meghirdetett pályázaton 100 millió és ötmilliárd forint közötti éves árbevételű kis- és középvállalkozások vehettek részt. A vállalkozásoknak az elmúlt három év gazdálkodását tükröző számadatokon kívül egyéb, versenyképességre, foglalkoztatásra és innovációra vonatkozó információkat is meg kellett adniuk, amikor a kérdőívet kitöltötték. A pályázati időszak lezárulását követően minden jelentkező megkapta az Üzlet & Siker KKV Minősítési Rendszer egymillió forint értékű versenyképességi gyorsauditját.
A beérkezett pályázatokat a minősítést végző szakmai grémium ipar, kereskedelem, valamint szolgáltatás kategóriákban, ezeken belül is három árbevételi csoportban értékelte. A legtöbb pályázat idén a szolgáltatás szektorból, azon belül az 500 millió és 1 milliárd forint közötti árbevételű cégektől érkezett. A legkisebb számban a termelőszektorból jelentkeztek a vállalatok; az egymilliárd forintnál magasabb árbevételi kategóriában mindössze 9 termelő cég pályázott.

Este fél héttől érkeztek az első vendégek a Westend Hilton reprezentatív különtermeibe, ahol a vendéglátókon, az Üzlet & Siker-projekt képviselőin kívül welcome drink és falatkák várták őket. Közel egy óra alatt zsúfolásig megtelt az előtér. A meghívott cégek képviselői, valamint az Üzlet & Siker-projekt partnercégeinek képviselői lehetőséget kaptak a kapcsolatépítésre és a networkingre.

A Gála a Princess együttes fellépésével kezdődött, dinamikus zenéjükkel hozzájárultak a hangulat emeléséhez. Ezt követően Azurák Csaba, az est házigazdája átadta a szót Laskóy Ágnesnek, az Üzlet & Siker-projekt vezetőjének, ő köszöntötte a megjelenteket. Büszkén számolt be arról, hogy a 2006-os pályázaton az elmúlt évhez képest megháromszorozódott a pályázó vállalkozások száma. Ez is reprezentálja a növekvő érdeklődést a kisvállalatok iránt, továbbá azt is, hogy a cégek egyre inkább szeretik megmérettetni saját versenyképességüket.

Az eseményen a kormányzat részéről két illusztris személyiség is megjelent: Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos és Egyed Géza gazdaságfejlesztési szakállamtitkár. A kormánybiztos az uniós pénzek felhasználásáról szólt, továbbá kiemelte, hogy 100 ezer cég juthat uniós forráshoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével. Hangsúlyozta, hogy a magyar emberek számára a legfontosabb az öngondoskodás, valamint a normakövetés és a siker elismerése. Ez a fajta paradigmaváltás mindenképpen szükséges a vállalkozások európai szintre emeléséhez.

Egyed Géza szakállamtitkár szintén a vállalkozások versenyképességét emelte ki szavaiban. Szükséges, mondotta, hogy olyan vállalkozói kultúra alakuljon ki, amely a társadalmi kultúra emelésével segíti Magyarországot az Európai Unióban.
A kormányzat képviselőit követően az Üzlet & Siker kiemelt támogatói, az Invitel, illetve a HVB képviseletében Zsembery György marketingvezérigazgató-helyettes, valamint Rácz Tibor vezérigazgató-helyettes méltatta az egybegyűlteket és elért sikereiket.

Díjátadás

A megnyitó beszédek után került sor a díjátadási ceremóniára. A kilenc kategóriagyőztesen és a fődíjason kívül idén először még egy díjat kiadtunk: az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása Nagydíját nyeri el az a cég, amely három egymást követő évben kategóriagyőzelmet szerez. Már ilyen is van.

Az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2006 pályázat fődíjasa, az XAPT Hungary Kft. a projekt támogatói által felajánlott, több mint ötmillió forint értékű díjat kapott. Ez a következőkből állt:
az Inviteltől 500 ezer forint értékű telekommunikációs kedvezmény, a HVB banktól HVB Hitelautomata Extra Kártya 750 ezer forint szabadon felhasználható hitelkerettel, a Fujitsu-Siemenstől egy 200 ezer forint értékű Pocket LOOX T830 kéziszámítógép, a Dun & Bradstreettől a D&B Magyar Cégek 2006/2007 CD professzionális változata, az NBB Hungary falajánlása, hogy a győztes vállalkozás tulajdonosával közösen átgondolja vállalkozása jövőbeni eladásának legmegfelelőbb időzítését, értékét és optimális struktúráját, az IQ Consultingtól pedig egy menedzsmentfejlesztő e-learning-tananyag, a Sanoma Budapesttől médiamix-megjelenés.

A pályázat nagydíjasa, a Gravoform Kft. a következő díjat kapta:
az Inviteltől 100 ezer forint értékű telekommunikációs kedvezmény,
a HVB banktól HVB Hitelautomata Extra Kártya 750 ezer forint szabadon felhasználható hitelkerettel, a Dun & Bradstreettől a D&B Magyar Cégek 2006/2007 CD professzionális változata.
Minden minősített vállalkozás megkapta a következő díjat:
a HVB banktól HVB Hitelautomata Extra Kártya 250 ezer forint szabadon felhasználható hitelkerettel, a Dun & Bradstreettől a D&B Magyar Cégek 2006/2007 CD alapváltozata.

A kategóriagyőztesek díjait az Üzlet & Siker-projekt partnercégeinek képviselői adták át.

Levezető

A díjak átadását ünnepi vacsora követte. A zenei hátteret a Café Latino együttes szolgáltatta hozzá. A vacsorát követően a desszertesasztalok körül ismét a kapcsoltépítésre helyeződött a hangsúly.

Kellemes hangulatot teremtett a vacsorát követő alternatív programok kínálata. Rulett és black-jack várta azokat, akik a tombola után még egyszer próbára akarták tenni szerencséjüket. A borkedvelők Tiffán Ede pincéjének kincseit kóstolhatták meg, s a Rémy Martin-koktélsarok is népszerűnek bizonyult.

A vacsora során szerencsém volt asztaltársaimmal társalogni az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása pályázatról. A termelői szektorban minősítést szerzett Control-X Medical Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Zsigmond elismerően nyilatkozott a pályázatról, úgy tartja, jó lehetőség volt ez vállalkozása versenyképességének megmérettetésére.

Az idén sikeresen pályázó cégek remélhetőleg jövőre is részt vesznek a versenyben. Aligha riasztja el őket, hogy akkor még a mostaninál is népesebb és minden bizonnyal még erősebb mezőnyben kell majd helytállniuk. Minden pályázónak üzleti sikerekben gazdag 2007-es évet kívánunk! Várjuk jelentkezésüket a Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2007 pályázaton!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik