Üzleti tippek

Ír vezető az UM Magyarország élén

Brendan Dunne került az Universal McCann Magyarország élére.

Hanley King, a Közép- és Kelet-Európáért felelős regionális igazgató ma bejelentette Brendan Dunne kinevezését az Universal McCann Magyarország ügyvezetői igazgatói posztjára.

Dunne elismert és jó hírű iparági vezető a marketing-kommunikáció területén, aki kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a világ leghíresebb reklámozóival, így a Unilever, L’Oreal, Nestle, Proctor & Gamble, GlaxoSmithKline, Kraft Foods, Citibank, Roche Healthcare, Hewlett Packard és a General Motors cégekkel folytatott együttműködésben – közölte lapunkkal a társaság.

Az ír származású Brendan 2002 közepe óta dolgozik a Universal McCann-nél, legutóbb a németországi Frankfurtban a General Motorsnál az EMEA régió ügyfélkapcsolati igazgatója volt.

Ezt megelőzően Brendan az Universal McCann ügyvezetői igazgatója volt Szlovákiában. Itt a helyi piacon az új üzletekre összpontosítva Dunne segítette az Universal McCannt ahhoz, hogy mindössze két év alatt a 2. legnagyobb ügynökséggé váljon, olyan erős helyi és nemzetközi ügyfélkörrel, amelyben a Coca-Cola, Unilever, L’Oreal, Heineken, CSOB és a Ludova Banka találhatók.

Brendan nem idegen a magyar piacon sem. 2000-ben a Media Management Services Kft – Magyarország első média-auditálási cége – partnereként részt vett a nagy-britanniai média-auditálási szabványok közép- és kelet-európai bevezetésében olyan globális és helyi ügyfelek számára, mint az InterBrew, GlaxoSmithKline, Bestfoods, Kraft Foods, Citibank, OMV, UPC, és a MATÁV (ma már T-Com Csoport), illetve annak internetes részlege, az Axelero.

1999-ben Brendan helyettes média-igazgatóként segített létrehozni a Starcomot a magyar piacon, olyan ügyfeleket menedzselve, mint a Soproni Sörgyár, a Fiat, a Kellogg’s, a Canon vagy a United Biscuits. Média-pályafutása még 1995-ben indult a Zenith Hungary cégnél, ahol média-munkatársi pozícióból a csoportszintű igazgató média-tanácsadójává emelkedett azelőtt, hogy 1999-ben átment volna a Starcomhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik