Üzleti tippek

Bloggereknek fizettek

A Carnation az Econettel együttműködve elsőként tervezett és vásárolt olyan kampányt, ahol médiafelületként személyes blogok egy csoportját alkalmazta.

Magyar blogsite-okon először fordult elő, hogy egy kimondottan fiataloknak kommunikáló márka kampánya során nem csak az egyik blogszolgáltató címlapján, és nem csak egy-egy jól ismert blogon, hanem bloggerek bevonásával a személyes naplókban is megjelentek fizetett banner hirdetések.

A Freeblog örömmel állt a Carnation kezdeményezése mellé. A megkeresett bloggerek nagy többsége érdekesnek ítélte a kísérletet, és pozitívan reagált a felvetésre – nyilatkozta Papp László, az Econet üzletfejlesztési igazgatója.

Egyes nemzetközi blogszolgáltatóknál fizetni kell azért, ha a blog írója nem akar hirdetést a naplójában. Ezzel ellentétben, ebben a kampányban a bloggerek részesültek a kampány bevételéből – tudtuk meg a Carnationtől.

Szabó Erik, a cég kereskedelmi igazgatója kiemelte: az online médiában egyre nagyobb szerephez jut a felhasználók által generált tartalom. Elengedhetetlen, hogy ezeket a trendeket beépítsük a médiatervezési folyamatainkba, hiszen a véleményvezér bloggerek bevonásával még személyesebbé tehetjük a kampányokat.

A djuice kommunikációja 2 hétig futott a tucatnyi blogoldalon, melyeket minőség, tartalom, stílus, látogatottság és arculati szempontokat is figyelembe véve választottak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik