Üzleti tippek

Okos hostessek segítik Ferihegy biztonságát

Diplomás hostessek segítenek az utasoknak a biztonsági előírások betartásában a budapesti reptéren.

A Rafinanz végzi a személyes reptérbiztonsági kommunikációt – közölte lapunkkal az eredetileg termékkóstoltatással foglalkozó cég.

A Budapest Airport Zrt. a Rafinanz Kft. hostessdivízióját bízta meg az Európai Unió új, reptérbiztonsági előírásainak személyes kommunikációjával. A megbízás 2006. november 6-tól, december 3-ig szól.

Az új EU-biztonsági előírások szerint kézipoggyászban csak kismennyiségű folyadék vihető fel a fedélzetre, amit egyenként maximum 100 milliliteres (1 dl), egyedi kiszerelésben, és személyenként maximum 1 literes űrtartalmú, újrazárható, átlátszó nejlonzacskóba kell tenni.

A hétfőn életbe lépett biztonsági intézkedés egyik szempontja, hogy az utasokat még azelőtt tájékoztassák az új biztonsági előírásokról, mielőtt azok elérik a check-in pultot. A személyes kommunikáció azért fontos ezen a ponton, mert ha az utas tranzitba jutásakor derül ki, hogy nem tartotta be az új szabályokat, ez tovább növelheti az egyébként is hosszú átjutást, és emiatt mások is lekéshetik az induló gépet.

Naponta két műszakban, tizennyolc – minimum két felsőfokú idegen nyelvvizsgával és felsőfokú tanulmányokkal rendelkező – hostess, reggel 5-től este 11-ig, az első gép indulásától az utolsó gép indulásáig végzi a tájékoztatást mindhárom ferihegyi terminálon.

A Rafinanz Hostess diviziója 1998 óta van jelen a Ferihegyi reptéren. 2002-ig kizárólag termék promóciós megbízásokat teljesített. A cégcsoport éves árbevétele 2005-ben 850 millió forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik