Üzleti tippek

Egyre népszerűbb az online rádiózás

admin
admin

2006. 11. 08. 15:46

Az online rádióadások népszerűsége egyre nő az internetezők körében – derül ki a TNS Hungary nemrégiben elkészített kutatásából.

A megkérdezettek 44 százaléka legalább hetente használja az internetet, közülük is 83 százalék hallott már arról, hogy a világhálón is foghatók a legnépszerűbb rádióadók műsorai.

Aki hallott róla, ki is próbálta

Milyen gyakran hallgat rádiót az interneten?A felmérésből az is kiderül, hogy sokan azok közül, akik már hallottak róla, ki is próbálták (41 százalék), hogy is szól egy-egy ilyen online rádió. És ha már kipróbálták, többségük (68 százalék) rendszeres hallgatóvá is vált. Jellemzően ezek a hallgatók hetente többször is hallgatják kedvenc online rádióadójukat.

Aki az éterben népszerű, azt a világhálón is sokan hallgatják

A megkérdezettek körében általánosságban az országos rádióadók bizonyultak a leggyakrabban hallgatottaknak az interneten is.

Melyik rádiót hallgatja a neten?

Név szerint az első három helyen a kereskedelmi rádiók közül a Danubius (30 százalék), a Sláger (20 százalék), valamint a Juventus Rádió (16 százalék) szerepel. Érdekesség azonban, hogy egyetlen közszolgálati rádióadónak, méghozzá a Kossuth Rádiónak (20 százalék) is sikerült a kereskedelmiekhez felzárkózni az online versenyben, az adót a megkérdezettek szerint éppen ugyanannyian hallgatják, mint az egyik legnépszerűbbnek bizonyuló Sláger Rádiót.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.