Üzleti tippek

Magyarországra jön az angol al-Dzsazíra tévé

A CNN-től és a BBC-től is átcsábított híres tévéseket az arab hírcsatorna.

A televíziós társaság november 15-én indítja angol nyelvű műsorát, melynek adását hazánkban is nézni lehet majd. A csatorna az arab nyelvű változat tizedik születésnapján indul, a megújult honlappal egy időben.

Az egész világon terjeszteni fogjuk azt a modellt, amit az elmúlt tíz évben megvalósítottunk – mondta Wadah Khanfar, az al-Jazeera Network ügyvezetője, majd hozzátette: eddig a legtöbben csak hallottak rólunk, ezentúl már láthatnak is, és megérthetik, hogy mit beszélünk.

Khanfar szerint az adó kiegyensúlyozott, pártatlan hír- és háttérműsorokat fog szolgáltatni. A honlapon pedig lesz stream és letölthető műsor is.

Információink szerint Magyarországon az Actel, a Digit TV és a Net-TV kábeltévés csomagjában, illetve egyéni műholdvevővel lehet majd az arab hírtévéként nevet szerzett adót nézni. Szűcs László, a UPC kommunikációs vezetője a lapunknak elmondta, hogy a UPC Direct csomagban eddig is benne volt az arab nyelvű adó, de a kábelcsomagokban ez jelenleg nem elérhető. Az egyre szűkösebbnek bizonyuló technológiai lehetőségek miatt egyelőre több tévécsatorna is kiszorul a kábelszolgáltatók kínálatából.

Az adó műsorát négy helyen készítik majd: Dohában, Kuala Lumpurban, Londonban és Washingtonban, és olyan neves tévés újságírók is vezetnek majd műsort, mint a CNN-ről ismert Riz Khan, vagy a BBC veteránja, a kemény kérdéseiről legendás angol lovag, Sir David Frost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik