Üzleti tippek

Győrffy távozik A szólás szabadságából

Már egy ideje szó van műsorvezető-cseréről, de nem egyszerű megtalálni a megfelelő embert – erősítette meg Kert Attila a Heti Válasz információit, amely szerint Győrffy Miklós távozik az MTV műsorából.

A lap úgy tudja, Győrffyt az öt évig a BBC-nél dolgozó Mészáros Antónia váltja, aki az Egy válság vágóképei című riportfilmet készítette Gyurcsány Ferencnek a bizalmi szavazást megelőző két napjáról illetve a kormányfő október 6-i tevékenységeiről. A Magyar Televízióban bemutatott filmben látható volt, hogy a miniszterelenök fut, blogot diktál, elfárad, felfrissül, kávét kortyolgat, elmondja érzéseit, gondolatait a riporternek a meghatározó események előtt és után.

Az ellenzék vádjaira, miszerint ez egy Gyurcsány-PR-film volt a köztelevízión az MTV azzal válaszolt, hogy Orbán Viktort is felkérték egy hasonló filmben való szereplésre, de ő ezt elutasította. A Fidesz sajtóosztályán tagadták, hogy ilyen felkérés érkezett volna, ugyanakkor Kert Attila, az MTV hírigazgatója a Magyar Nemzetnek eljuttatott egy, a felkérésről szóló emailt, amely szerinte megegyezik a Fidesznek küldöttel.

Kert Attila nem erősítette meg, hogy Győrffy Miklóst Mészáros Antónia váltja. Mint mondta, ha ez így is lenne, akkor is először alaposan fel kellene készíteni az új műsorvezetőt.


A Szólás szabadsága című közéleti műsort Friderikusz Sándor indította el az MTV-n, 2005 október 10-én azonban a közszolgálati televízió felmondott a műsorvezetőnek. Friderikuszt először Krizsó Szilvia, majd Győrffy Miklós váltotta a műsorvezetői székben.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik