Üzleti tippek

Elbocsátások a Duna Televíziónál

admin
admin

2006. 10. 05. 12:32

Még az idén elbocsátja dolgozóinak hetedét-nyolcadát a Duna Televízió – értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásból az MTI.

A néhány héten belül várható hivatalos bejelentés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.

„Eddig nyújtózkodhatunk, eddig ér a takaró” – jelentette ki az egyik forrás, azt közölve, az üzemi tanáccsal és a szakszervezetekkel egyezséget fognak kötni a karcsúsítás menetéről. Mint mondta, az átszervezésekkel – például a szeptemberben elindult, információs műsorokat összefogó Hírórával – számos párhuzamosságot sikerül kiküszöbölniük, de az információ szerint a menedzsment a szervezet egyszerűsítését is tervezi.

Cselényi László elnök másfél évvel ezelőtti hivatalba lépése után mintegy ötszázan, a tavalyi elbocsátási hullám után pedig mintegy százzal kevesebben dolgoztak a társaságnál, amelynél a létszám a színlelt szerződések idei, kötelező megszüntetése miatt körülbelül 170-nel emelkedett.

Az MTI néhány hete arról számolt be, hogy a közszolgálati rádió és a közszolgálati televíziók kiadásait összesen egy-másfél milliárd forinttal növeli az általános forgalmi adó emelése és a színlelt szerződések felszámolása.

A Magyar Televízióban évi 800 millió és egymilliárd forint közötti összeggel, a Magyar Rádióban 220–250 millióval emeli meg éves szinten a kiadásokat a két tétel.

Szekeres László, a Duna Televízió gazdasági alelnöke még augusztusban beszélt arról az MTI-nek, hogy ebben az évben az áremelkedések, a forint árfolyamának romlása, valamint a színlelt szerződések átalakítása 150 milliós pluszkiadást jelent, a várt támogatások egy részének kiesése miatt pedig „mintegy félmilliárdos nem várt terhük van a második félévre”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.