Üzleti tippek

Járai nyitotta meg a lenti regionális vásárt

A kis- és középvállalkozásokra helyezik a hangsúlyt a 126 kiállított felvonultató XII. Muramenti Regionális Kiállítás és Vásáron, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke nyitott meg pénteken Lentiben.

“Ez a vásár is példázza, hogy lehet olyan gazdaságot építeni Magyarországon, amely egyenrangú lesz majd az unió bármely másik gazdaságával” – hangsúlyozta megnyitó beszédében Járai Zsigmond.

Az MNB elnöke szerint gazdaságpolitikai okból “nem élveztük az utóbbi két évben az Európai integráció előnyeit”. Mint mondta: az elmúlt 10-15 évben főként a multinacionális cégekre épült a gazdaság, miközben “mintha elhanyagoltuk volna a kis- és középvállalatok fejlesztését”.

Járai Zsigmond hozzáfűzte, hogy a két szféra megfelelő kombinációját kell megtalálni, mert “a hazai és nemzetközi kkv-k egészségesebbé tehetik a gazdaságot”, s képesek több új munkahelyet teremteni. “A Lenti vásár éppen ezt a szerepüket hangsúlyozza” – fogalmazott a jegybank első embere.

A nyugat-zalai határváros háromnapos áru- és szolgáltatási seregszemléjét a kertészeti, az élelmiszer- és faipari termékek, mezőgazdasági eszközök, a kézművesség, a borászat, a természetes építőanyagok, valamint a gyógyturizmus és a humánszolgáltatások fő kínálata jellemzi.

A vasárnap záruló kiállításához és vásárához az elsődleges munkapiac új lehetőségeiről szóló tanácskozás kapcsolódik, francia, olasz, spanyol és szlovén régiók képviselőinek részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik