Üzleti tippek

Gyurcsány és Orbán is besegített az MTV-nek

A múlt héten a politikai műsorok iránt nagyon megnőtt az érdeklődés, a fiatalok azonban inkább a Barátok köztöt nézték. A leglátványosabb előrelépést az MTV könyvelhette el, az ostrom és Baló György interjúi miatt.

A csúcson most sem történt csoda, a tévéműsorok heti toplistáján ezúttal is a Barátok közt végzett, a teljes lakosságban 1 millió 936 ezer ember nézett bele legalább egy percre, míg a kereskedelmileg fontos 18-49 éves csoportban 829 ezren. Újdonság viszont, hogy a politikai műsorok elöntötték a top10-et. A Napló vasárnapi Sváby András Orbán-interjújáról elhíresült adása 1,814 millió nézőt (a 18-49 évesek között 688 ezret) vonzott, az RTL híradója 1,54 milliót (588 ezer), a Tények legnézettebb adása érdekes módon nem a kedd esti, hanem a vasárnapi lett 1,475 millióval (492 ezer).

Az MTV ezelőtt legfeljebb fényévente jutott be a 30 legnézettebb műsor közé a lottósorsolással, a múlt héten azonban hat műsora is toplistás lett. 1 millió 309 ezer ember nézett bele Baló György miniszterelnöki interjúiba a Kedd21 adásában. A Gyurcsány- és az Orbán interjú közötti Este is 1,247 millió néző érdeklődését keltette fel az ostrom másnapján. Kedden a Híradó extra is egymillió fölötti nézőszámot produkált, az éppen tévénézők 22 százalékát lekötve.

Az MTV műsorai közül remekül kezdett a most bemutatott TV Taxi, és a Kedd21 is először került fel a listára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik