Üzleti tippek

VOSZ: a cégek érdeke a jogbiztonság

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) arra hívja fel a figyelmet hétfői közleményében, hogy tagvállalkozásai ne tegyenek eleget a Vállalkozók Pártja által közzé tett felhívásnak, miszerint az új kormány eskütételéig, tartsák vissza az adók és járulékok befizetését.

A Vállalkozók Pártja szeptember 19-én tette közzé budapesti elnökségének nyilatkozatát, amelyben egyebek mellett felkérik a budapesti vállalkozókat, hogy csatlakozzanak az országos elnökség által meghirdetett engedetlenségi mozgalomhoz és az új kormány eskütételéig, tartsák vissza az adók és járulékok befizetését.

Ne tegyenek eleget!

A VOSZ hétfői közleményében úgy fogalmaz: “a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, mint a magyarországi vállalkozások legnagyobb érdekképviseleti szervezete arra hívja fel 53 ezer fős közvetett és közvetlen tagságát, hogy a fenti törvénytelen és felelőtlen felhívásnak ne tegyen eleget és továbbra is a jogállam keretei között végezze feladatát”.

A jogállamiság kereti között mindenkinek lehetősége van arra, hogy törvényes keretek között kifejezze elégedetlenségét egy adott kormányzati lépéssel kapcsolatban. Kifejtheti nyilvánosan eltérő véleményét, agitálhat, demonstrálhat és dönthet a kormány politikájáról az országgyűlési választások alkalmával. Adott esetben kérheti bármilyen intézkedés felülvizsgálatát is az Alkotmánybíróság által – áll a VOSZ közleményében.

A vállalkozók érdeke a jogbiztonság

Az adó fizetésének megtagadása nem tartozik ezen törvényes lépések közé. Minden adó – közvetlenül vagy közvetve – végső soron a vállalkozásoktól származik. “Nem lehet a vállalkozók érdeke az állam tevékenységének ellehetetlenítése, a jogbiztonság fellazulása. Az állam pénzügyi csődje minden vállalkozás mintegy 50 százalékos vagyonvesztését eredményezné, kis és középvállalkozások tízezrei mennének csődbe és többszázezren veszítenék el munkahelyüket” – fogalmaz a VOSZ. Mindezek alapján a VOSZ a politikai párt felhívásától a vállalkozások nevében elhatárolja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik