Üzleti tippek

Ezer forintos kft: két évvel elhalasztva

admin
admin

2006. 09. 25. 21:55

Valószínű, hogy az ezer forintos törzstőke-minimumú kft. kikerül a gazdasági társasági törvény napirenden lévő módosításai közül, viszont a cégtörvény módosítása nagyobb lélegzetű lesz - nyilatkozta Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára hétfőn.

A napokban fejeződött be a gazdasági társasági törvény módosításáról készített minisztériumi előterjesztés egyeztetése – mondta Gadó. A javaslatokat jelenleg összegzik, és a szakértői vélemények birtokában néhány nap múlva születik vezetői döntés arról, hogy mely javasolt módosítások kerülnek be abba a szövegbe, amely egy gyors államigazgatási egyeztetést követően a kormány elé kerülhet.

A szakállamtitkár valószínűnek tartja, hogy a kft-k legkisebb törzstőkéjének a jelenlegi 3 millió forintról 1 ezer forintra történő leszállítása kikerül a szövegből. A jogász szakma – bírák, ügyvédek – ugyanis nem támogatták, viszont az érdekképviseletek mellette voltak. Ennek ellenére másfél-két év múlva – egy újabb módosításkor – biztosan megtörténik a törzstőke minimumának leszállítása – tette hozzá.

Az előterjesztésben is szerepelt a cégtörvény módosítása, amely viszont várhatóan kibővül. Így például újabb lépést tesz annak irányába, hogy egy cég bejegyzése 7 nap alatt megtörténjen, így a szerződésminták is kiegészülnek: nemcsak a legegyszerűbb társaságokat lehet ezekkel megalapítani, hanem az összetettebb szervezettel működőket is.

A második egyeztetési kör után még ősszel a kormány, majd a parlament elé kerül a társasági- illetve a cégtörvény módosítása.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Velika Kladusa, 2018. november 19.
Migráns férfiak főtt ételt esznek a tűz körül egy sátortáborban, a horvát határ közelében levő északnyugat-boszniai Velika Kladusa településen 2018. november 18-án.
MTI/AP/Amel Emric
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.