Üzleti tippek

Bajnai biztos a konveregenciaprogram elfogadásában

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos biztos abban, hogy az unió vezetése elfogadja a konvergenciaprogramot; Bajnai Gordon erről szombaton beszélt Orosházán egy sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a konvergenciaprogram koherens program, amely részben pénzügyi intézkedéseket tartalmaz, s megvalósítása rövidtávon áldozatokat követel a magyar társadalomtól. Ugyanakkor tartalmazza azokat a reformokat, amelyek révén a magyar gazdaság nagyon gyorsan visszatérhet egy növekedési pályára, s 2009-től a foglalkoztatás bővülése és a gazdasági növekedés terén is megmutatkoznak az eredmények – tette hozzá. Úgy vélte, a programban foglaltaknak Magyarországon nincs alternatívája.

A kormánybiztos szerint a programban foglaltak, az ahhoz kapcsolódó reformok és fejlesztések nyomán Magyarország az unió egyik legstabilabb, leggyorsabban fejlődő országává válhat. “Az uniónak is érdeke, hogy erősítse Magyarországon a stabilitást és a fejlődést, mert erről szólnak ezek a források, ezek a pénzek” – mondta egyebek mellett Bajnai Gordon. A kormánybiztos a délelőtt folyamán átadta Orosházán az új Gyopár Club Hotelt és Konferenciaközpontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik