Üzleti tippek

Európai posztba került az MTI elnöke

admin
admin

2006. 09. 22. 16:07

Elnökségi tagjává választotta az Európai Hírügynökségek Szövetsége (EANA) Vince Mátyást, az MTI elnökét.

Az EANA ötven éve, 1956-ban alakult, a Magyar Távirati Iroda 1970 óta a tagja. A szövetség egyik fő célja az, hogy előmozdítsa tagjai együttműködését és szakmai információcseréjét, továbbá, hogy olyan környezetet teremtsen a hírügynökségek számára, amelyben képesek teljesíteni a független és kiegyensúlyozott tájékoztatás feladatát. A szervezetnek országonként csak egy, összesen harminc európai hírügynökség a tagja.

Az évente tartott közgyűlések között az öttagú elnökség intézi a fontos ügyeket, ennek a testületnek a tagja lett most Vince Mátyás három évre. Megválasztása kapcsán a nemzeti hírügynökség elnöke kijelentette: „a döntés nem csak az ő személyének szól, hanem egyben annak elismerése, hogy az idén 125 éves MTI az elmúlt évek során aktívan bekapcsolódott a nemzetközi együttműködésbe, és részt vállalt közös projektekben”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.