Üzleti tippek

Kevesen használnak üzleti hitelkártyát

Jóllehet az európai kis- és középvállalatok vezetőinek körében magas a lakossági hitelkártya-birtokosok aránya, az üzleti hitelkártyák elterjedtsége csupán 20 százalék körüli – derül ki a MasterCard megbízásából készült tanulmányból.

Jorn Lambert, a MasterCard Europe fogyasztói és kereskedelmi termékekért felelős igazgatója szerint az Európában működő 25 millió kis- és középvállalat kulcsfontosságú az üzleti növekedés szempontjából, hiszen ezek a vállalkozások adják a vállalatok 95 százalékát, az EU munkahelyeinek 69 százalékát, és termelik az üzleti forgalom több mint felét.

„Bár a Magyarországon kibocsátott üzleti hitelkártyák száma még csupán néhány ezerre tehető, a bankok már felismerték a kis- és középvállalatokban rejlő üzleti lehetőségeket, valamint a hitelkártya vitathatatlan előnyeit a likviditáskezelés és az üzleti költések ellenőrzése terén – idézi a MasterCard sajtóközleménye Gauder Milánt, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati igazgatóját.

Az igazgató szerint ezért egyre több hazai bank rukkol elő saját üzleti hitelkártyával. Bár tapasztalataik szerint jelenleg a hazai kis- és mikrovállalkozások a legtöbbször lakossági hitelkártyák használatával helyettesítik az üzleti hitelkártyát – jóllehet az utóbbi jóval magasabb hitelkeretet nyújthat –, a tendenciát kedvezőnek tartják.

A brit Research International kutatóintézet által készített tanulmány szerint az EU-ban működő kis- és középvállalatok vezetői változatlanul magabiztosak üzleti jövőjüket illetően.

A kkv-vezetők 80 százaléka állította biztosan, hogy cége 5 év múlva is prosperálni fog. A szektor vezetői egyértelműen nyitottak az új technológiai fejlesztések befogadására és használatára, amennyiben az újabb üzleti lehetőségek kiaknázását teszi lehetővé.

Az európai kkv-k vezetői egyetértenek abban, hogy az innováció nélkülözhetetlen összetevője az üzleti sikernek: az e-kereskedelem újításait – például az üzleti hitelkártyákat – olyan eszközöknek tekintik, melyek segítségével a nagyobb piaci szereplők mellett is versenyképesek maradhatnak.

Az üzleti hitelkártyák előnyei között a megkérdezettek 61 százaléka a fizetések kényelmes nyomon követhetőségét emelte ki, 55 százalékuk az online szolgáltatásokat tartotta legfontosabbnak, míg 21 százalékuk az üzleti hitelkártyák különböző könyvelési szoftverekkel való kompatibilitását hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.