Üzleti tippek

Megállapodtak a logisztikai központ első betelepülőivel Szegeden

A Szegedi Ipari Logisztikai Központ (SZILK) első három betelepülő cégével írtak alá megállapodást szerdán, Szegeden.

Vörös Béla, a GlobalLog Kft. ügyvezető igazgatója közölte: vállalatuk a MASPED Zrt., a ZollPlatz Kft., a szegedi önkormányzat és a MÁV Kombiterminál Kft. tulajdonában álló gazdasági társaság, amelynek célja a SZILK létrehozása és működtetése; a beruházás első ütemének befejezési határideje december 31.

A SZILK területére 2007-ben, az első körben a MASPED-csoport egyik tagja, a budapesti székhelyű EUROSPED Nemzetközi Fuvarozó és Szállítmányozó Rt. települ be, amely a központban 5.200 négyzetméter raktárterületet bérel és magas színvonalú logisztikai szolgáltatást nyújt.

Megállapodtak a szegedi Finomöntöde Kft.-vel is, amely számára 2007. szeptember 30-ig 2500 négyzetméteres termelőüzemet alakítanak ki. A harmadik betelepülő cég az olasz tulajdonban lévő, budapesti székhelyű ZINKVE Kft., amelynek 2007. szeptember 30-ig egy 1800 négyzetméter nagyságú termelőüzemet hoznak létre a SZILK-en belül – ismertette. Botka László, Szeged polgármestere hangsúlyozta: biztató jelek mutatkoznak a szegedi gazdaságban, élénkül a befektetői, beruházói érdeklődés.

“Néhány éve azt mondtuk, hogy Szeged fejlődéséhez, gyarapodásához, ahhoz, hogy munkahelyteremtő beruházások jöjjenek létre, elsősorban infrastruktúra-fejlesztésre van szükség” – mondta a polgármester, hozzátéve: tavaly megépült az M5-ös autópálya, amelyet a városnak jó infrastruktúrájú, jól megközelíthető zöldmezős beruházásokra alkalmas területekkel kellett várnia, ezért is hozták létre 45 hektáron a Szegedi Ipari és Logisztikai Központot.

A beruházás első üteme egymilliárd forintból valósul meg, a teljes központ megépítése a betelepülő funkciók függvényében elérheti a 10 milliárd forintot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik