Üzleti tippek

Feljelentést tett az MTV az ostrom miatt

A Magyar Televízió büntető feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az épületben hétfő éjszaka keletkezett súlyos károk miatt – tudatta közleményben a közszolgálati televízió.

„Az MTV vezetése kijelenti: az intézmény sem erkölcsileg sem intellektuálisan nem szolgált rá arra az értelmetlen és brutális támadásra, amely közszolgálati feladatainak teljesítése közben érte. Visszautasítunk minden nemtelen támadást” – áll a közleményben.

Mint írják: a televízió a törvénybe foglalt kötelezettségének megfelelően továbbra is a közvélemény pártatlan, hiteles tájékoztatását tekinti alapvető feladatának. Emellett felhívják az ország valamennyi hivatalos és civil szervezetének figyelmét arra, hogy segítsenek közös értékeink, köztük a közintézmények biztonságának és működési rendjének fenntartásában.

Csak a munkatársak mehetnek be

A Szabadság téri épületet lezárták, csak a dolgozók tartózkodhatnak a székházban. A műszaki kárt sem felmérni, sem megbecsülni nem lehet. A rendőrség munkatársai helyszínelnek, a remények szerint holnap kezdődhet el a károk tényleges felmérése.

A műsorszolgáltatást a Magyar Televízió az m1-en hajnali 1.22 perckor, amíg az m2-n 1 óra 20-kor szakította meg. Reggel, rendes időben, az m1-en 5.23-kor, az m2-n 5.39-kor indította el programjait.

A Magyar Televízió folyamatosan tájékoztatja a sajtó munkatársait és a lakosságot az intézményt ért kárról, s a bővebb információk birtokában egy nagyobb lélegzetű sajtó-összeállítás kiadását tervezi kora délután, fényképes melléklettel kiegészítve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik