Üzleti tippek

Közösen csökkent kockázatot a BKIK és az UNION

A budapesti vállalkozások kockázatainak csökkentése céljából együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és az UNION Biztosító. A kis- és középvállalkozásokat (kkv) megcélzó együttműködés fókuszában a vagyon- és felelősség-, valamint a gépjármű-biztosítások állnak.

„A BKIK folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhat a vállalkozások sikereihez – mondta Petykó Zoltán, a BKIK elnöke. Ennek a törekvésünknek egy fontos állomása az UNION Biztosítóval kötött együttműködés, amelynek keretében tagjaink a vállalkozás igényeire szabott, kedvezményes biztosítási programokat vehetnek igénybe.”

Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a biztosítási kultúra folyamatos fejlődése nemcsak a lakosságra, hanem a kis- és középvállalkozói szektorra is jellemző. „Egyre több vállalkozás ismeri fel azt, hogy mivel a befektetések egyik legkockázatosabb módja a vállalkozás indítása, ezért az abban használt vagyontárgyakról, a vállalkozás tevékenységének felelősségi kockázatairól, valamint a munkatársakról célszerű biztosítási programokkal gondoskodni. Erre az augusztus 20-i sajnálatos események pont Budapesten hívták fel markánsan a vállalkozók figyelmét is, hiszen a lakosság mellett a vállalkozói szféra is jelentős károkat szenvedett el.”

Az együttműködés első lépcsőjeként a BKIK kockázatelemzési tevékenységgel segít a tagjainak, amelynek keretében szeptemberben piackutatást végez. A kutatás célja, hogy a tagoknak kínált komplex biztosítási csomag testreszabását megteremtse.

Ezt követően az egyes vállalkozások biztosítási programjainak kidolgozása következik. Erre vonatkozóan kedvezményes vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási lehetőségek állnak a vállalkozások rendelkezésére. A program sikerének függvényében pedig kidolgozásra kerülhetnek munkavállalókra szóló csoportos élet-, baleset- és egészségbiztosítások is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik