Üzleti tippek

Intel: táv-menedzselhető IT-problémák

Az Intel számítástechnikai gyártó a múlt héten mutatta be új Intel Xeon szerverprocesszor családját, a kétmagos Intel Xeon processzor 7100 szériát a belgiumi Antwerpen melletti Kontich fejlesztőközpontban.

A forradalmian új vPro techonlógiától a gyártó azt várja, hogy fenekestül fogja felforgatni a számítógépek üzleti felhasználásának jelenlegi világát. Segítségével a rendszergazdák sokkal proaktívabban és hatékonyabban képesek kézben tartani a költségeket és a biztonságos működést.

Veszélyforrások kiküszübülése

„Azokat a fejlesztéseket raktuk az új termékünkbe, melyekkel kiküszölbölhetők a vállalkozások veszélyforrásai – biztonsági fenyegetések, tulajdonlási költség, erőforrás kiosztás – közölte Robert Crooke, az Intel Vállalati Üzletágának elnök-helyettese. A vPro technológiának köszönhetően közel 40 százalékkal megnöveli a teljesítményt, valamint 40 százalékkal csökkenti az energia felhasználást is.

A vállalatok már rádöbbentek, hogy óriási potenciál van a vPro tudásában. Ezért az Intel 20 céggel, többek között a BMW-vel és az ING-vel közösen már előzetes egyedi teszteléseket végzett. Ezen felül a világ legnagyobb pc-gyártói és tanácsadó cégei is a vPro technológiás számítógépeket ajánlják és gyártják.

Átszervezés, racionalizálás

A 11 ezer fős munkaerő leépítés egy szélesebb körű átszervezési hullám része, közölte a FigyelőNet kérdésére Dave Rogerst, az Intel EMEA-régiójának Digitális Iroda marketing menedzsere. Ennek célja, hogy az Intel maximum teljesítményt nyújtson. Sok időt szenteltünk a belső folyamatok felülvizsgálatának és hogy meghatározzuk a hatékonyságnövelés lehetőségeit.

A leépítés egy időben történik a gyártási folyamatok racionalizálásával és gyártóeszközök hatékonyabb felhasználásával. Emellett szintén megszüntetjük a cégben tapasztalható anomáliákat, valamint továbbfejlesztjük a termékek design tervezési folyamatait is. Csökkenteni fogjuk az értékesítési költségünket, valamint nagyobb hangsúly fektetünk majd a vásárlókkal történő közvetlen kapcsolatra, summázta véleményét Rogers.

Távkapcsolat

A “virtualizáló” és a második generációs Active Management Technology-val (AMT) felszerelt Core 2 Duo processzor nagyon hasznos a rendszergazdák számára. Az AMT segítségével a rendszergazda bármikor elérheti a kliens gépeket, attól függetlenül, hogy a számítógép bekapcsolt, vagy kikapcsolt állapotban van. Így sokkal gyorsabban, és hatékonyabban lehet például peccseket frissíteni.

Ezt jól példázza egy ING által készített tanulmány, mely szerint a ’90-es évek végén még több mint száz napba telt egy átlagos frissítési folyamat lezárulása, addig ez most mindössze néhány napba telik. Az Intel Core 2 Duo lehetővé teszi, hogy az IT-menedzsment alkalmazások párhuzamosan vagy külön partíción fussanak a felhasználó alkalmazásaival. Egy szoftver alapú tűzfal, mely az egész netes forgalmat szűri, elég a rendszer védelmére, közölte a menedzser.

Előnyök kkv-nak

A belsős IT-részleg, de a kiszervezett külsős is előnyhöz juthat a vPro-nak köszönhető szinte 24 órás elérhetőségi mutatónak, valamint a felhasználóhoz történő kiszállások számának csökkenésé következtében. Ezzel jelentősen redukálhatók az IT-költségek, hiszen távolról is elérhetők maradnak a gépek még abban az esetben is, ha az operációs rendszer nem működik, vagy a tönkrement a merevlemez, vagy csak egyszerűen ki van kapcsolva a gép.

A kkv-k ezen felül a vPro azt a tulajdonságát is ki tudják aknázni, hogy párhuzamosan VoIP-alapú kommunikációt folytassanak, szűrjék a beérkező üzeneteket és webes tartalmakat, vagy más alkalmazásokat futtassanak, mindezt párhuzamosan, tette hozzá Rogers.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik