Üzleti tippek

Kiemelten kezelik a cégek finanszírozását

Budapesten tanácskoztak az Európai Unió fejlesztési bankjait tömörítő nemzetközi hálózat (NEFI – Network of European Financial Institutions for SMEs) képviselői. A rendezvény központi témája az állami támogatások uniós képviseletének, valamint a kis- és középvállalati (kkv) szektor finanszírozási tapasztalatainak kölcsönös megismerése volt.

A 11 európai uniós fejlesztési bank részvételével létrehozott NEFI (Network of European Financial Institutions for SMEs), 2006. szeptember 14-én Budapesten tartotta soron következő ülését. A partnerségre épülő hálózat kiemelt célja a kkv-szektor finanszírozási lehetőségeinek fejlesztése, előmozdítása, valamint az e téren szerzett tapasztalatok cseréje.

A budapesti találkozón kiemelt téma volt az állami támogatások ügyének uniós képviselete, valamint a mikrofinanszírozás régiós tapasztalatainak megvitatása. Nagy érdeklődés kísérte az egyes országok energiaracionalizálási programjainak tervezeteit és a kutatás-fejlesztés finanszírozásával kapcsolatos elképzeléseket.

Az elmúlt évek során a NEFI égisze alatt több tanulmány is született a kkv-szektor finanszírozásáról, segítve az európai törvényhozást a „best practice” eljárások kijelölésében. A szakértői anyagok fontos háttér-információval szolgáltak a döntés-előkészítő, és döntéshozó testületek számára az uniós keretprogramok kialakításához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik