Üzleti tippek

Megtelt az egri ipari park

admin
admin

2006. 09. 13. 20:41

Az egri ipari park már nem tud újabb betelepülőket fogadni, mert területének 90 százalékát hasznosították, és az itt működő 65 vállalkozás egy része még bővíteni szeretne - közölte a város polgármester szerdán sajtótájékoztatón Egerben.

Nagy Imre emlékeztetett arra, hogy az 1997-ben kialakított ipari park területe mindössze 15 hektár volt, jelenleg nagysága eléri a 107 hektárt, a területen teljes infrastruktúra található.
A cégek elmúlt évtizedben végrehajtott beruházásai meghaladják a 60 milliárd forintot, árbevételük együttesen eléri a 75 milliárd forintot, amelynek 70 százaléka export. A 65 betelepült vállalkozás 2800 embernek ad munkát – fűzte hozzá a polgármester.

A legjobban működő vállalkozások közül kiemelte az elsőként betelepült és ma is jól működő német ZF Hungária Kft-t, amely sebességváltókat gyárt, és sok beszállítóját is idevonzotta. A másik legnagyobb beruházó és foglalkoztató a szintén német Bosch konszern.A cégek fejlesztéseik révén szorosan kötődnek a városhoz, általuk biztosítottnak látjuk a tartós foglalkoztatást – jegyezte meg Nagy Imre.

Elmondta, hogy több cég jelezte már fejlesztési szándékát az ipari parkban, ezért újabb betelepülőknek már nem tudnak helyet biztosítani. Az ipar jelenlétét a foglakoztatás és a befizetett iparűzési adók révén igen fontosnak tartják a városban, ezért az önkormányzat újabb területek megvásárlását tervezi ipari hasznosítás céljára, mondta a polgármester.

Az egri ipari park eleinte az önkormányzat tulajdona volt, mára többségi tulajdonosa egy magyar magánszemélyekből álló gazdasági társaság.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Velika Kladusa, 2018. november 19.
Migráns férfiak főtt ételt esznek a tűz körül egy sátortáborban, a horvát határ közelében levő északnyugat-boszniai Velika Kladusa településen 2018. november 18-án.
MTI/AP/Amel Emric
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.