Üzleti tippek

Megtelt az egri ipari park

Az egri ipari park már nem tud újabb betelepülőket fogadni, mert területének 90 százalékát hasznosították, és az itt működő 65 vállalkozás egy része még bővíteni szeretne - közölte a város polgármester szerdán sajtótájékoztatón Egerben.

Nagy Imre emlékeztetett arra, hogy az 1997-ben kialakított ipari park területe mindössze 15 hektár volt, jelenleg nagysága eléri a 107 hektárt, a területen teljes infrastruktúra található.
A cégek elmúlt évtizedben végrehajtott beruházásai meghaladják a 60 milliárd forintot, árbevételük együttesen eléri a 75 milliárd forintot, amelynek 70 százaléka export. A 65 betelepült vállalkozás 2800 embernek ad munkát – fűzte hozzá a polgármester.

A legjobban működő vállalkozások közül kiemelte az elsőként betelepült és ma is jól működő német ZF Hungária Kft-t, amely sebességváltókat gyárt, és sok beszállítóját is idevonzotta. A másik legnagyobb beruházó és foglalkoztató a szintén német Bosch konszern.A cégek fejlesztéseik révén szorosan kötődnek a városhoz, általuk biztosítottnak látjuk a tartós foglalkoztatást – jegyezte meg Nagy Imre.

Elmondta, hogy több cég jelezte már fejlesztési szándékát az ipari parkban, ezért újabb betelepülőknek már nem tudnak helyet biztosítani. Az ipar jelenlétét a foglakoztatás és a befizetett iparűzési adók révén igen fontosnak tartják a városban, ezért az önkormányzat újabb területek megvásárlását tervezi ipari hasznosítás céljára, mondta a polgármester.

Az egri ipari park eleinte az önkormányzat tulajdona volt, mára többségi tulajdonosa egy magyar magánszemélyekből álló gazdasági társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik