Üzleti tippek

A VOSZ harcol az Új Egyensúly ellen

admin
admin

2006. 09. 12. 16:49

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hangsúlyozza, hogy elutasítja a jogállami követelményekkel össze nem egyeztethető szabályozási megoldások alkalmazását, derült ki a szövetség közleményéből.

Az Új Egyensúly Program keretében elkészített rendkívül bonyolult és átláthatatlan törvénycsomag hatályba léptetésével nem várták meg az adóév, egyben a tárgyév végét, nem biztosítottak kellő időt a vállalkozásoknak az átállásra, üzleti és életviszonyaik megváltoztatására, olvasható a közleményben. A törvénycsomag 2006. szeptember 1. napi hatálybalépésével sérült a kiszámíthatóság, az előreláthatóság és a jogbiztonság alkotmányos követelménye.

A szövetség nem fogadja el azt a feltételezést, hogy a magyar vállalkozások döntő többsége tevékenységének eredményét eltitkolja, s erre hivatkozva a végrehajtó hatalom (a kormány) a „kollektív bűnösség” elvét gyakorlattá fejlesztve, sejtéseken és feltételezéseken nyugvó adóelvonási gyakorlatot érvényesítsen.

Ezért a VOSZ alkotmányellenesnek tartja a jogbiztonság súlyos megsértését, és kifogásolja az érvényes legkisebb havi munkabér (minimális bér) összegének kétszeresére emelt járulékalap érvényesítését. Ezért elutasítja az ún. elvárt adó jogintézményének bevezetését is. A VOSZ a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságához benyújtott beadványában kérdőjelezi meg a bevezetések alkotmányosságát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.