Üzleti tippek

Jelentős kedvezmények a francia vállalkozásoknak

Renaud Dutreil, a francia kis- és középvállalatokért (kkv) is felelős miniszter pénteken jelenti be, milyen módon segítik a legdinamikusabban fejlődő vállalkozásokat.

A miniszter pénzügyi és szociális döntések sorozatával, valamint egy France Gazelle-re (Francia Gazella) keresztelt, 2 milliárd eurós alap életre hívásával kívánja ösztönözni a cégeket. A „gazella” státust olyan 250 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatok kaphatják meg, melyeknél 15 százalékos fizetésemelés történik. A kiemelt cégek adókedvezményekben és személyes állami kapcsolattartásban részesülhetnek, írja a Le Figaro.

Franciaország a 2003-ben életbe lépett Dutreil-törvényeknek és a kkv-szektor dinamikus növekedésének köszönhetően a legjobb címet nyerte el a vállalkozások könnyítése érdekében hozott reformok tekintetében, a Világbank felmérése szerint. Jelenleg évente 230 ezer új kkv-t jegyeznek be a francia hatóságok, ez a szám korábban évtizedekig 180 ezer körül mozgott. A változások a vállalkozások átadásával és így jogfolytonosságával kapcsolatban is könnyítéseket hoznak, hiszen a következő években megközelítőleg 600 ezer vállalkozó megy nyugdíjba vagy öregedik ki vállalkozásából, értesült a Le Monde.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik