Üzleti tippek

Rudi ügyvezető igazgatói posztot hoz létre

Ügyvezető igazgatói tisztség létrehozásáról döntött Rudi Zoltán, a Magyar Televízió (MTV) elnöke - erősítette meg az intézmény szóvivőjén keresztül az MTI értesülését pénteken a közszolgálati médium vezetője.

Rudi Zoltán úgy határozott, hogy – miután tavasz óta betöltetlen a két alelnöki poszt – “létrehozza az ügyvezetői igazgatói tisztséget”. A jelölt személyével ma nem foglalkozik az MTV – tette hozzá.

“A leendő, később kinevezendő ügyvezető igazgató irányítja majd a közvetlenül nem a műsorkészítéshez tartozó részlegek munkáját” – fogalmazott, ide sorolva a gyártást, a humánpolitikát, a kereskedelmi és a jogi területet.

Amikor két és fél éve elnökké választották Rudi Zoltánt, még 15 igazgatóság, 2005 elején pedig 145 vezetői státusz volt az intézménynél. A tájékoztatás szerint mind az igazgatóságok, mind pedig a vezetői státusok számát 30 százalékkal csökkentette a közszolgálati televízió elnöke.

A ügyvezető igazgató alkalmazása “nem idegen más közszolgálati médiumnál sem” – jelezte Rudi Zoltán, utalva arra, hogy a Magyar Rádió egy hónapja hivatalba lépett elnöke is létrehozott ilyen posztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik