Üzleti tippek

A HVB ügyfeleiért is a Hitelgarancia vállal kezességet

A más hitelintézetekben megfelelő biztosíték hiányában esetleg elutasított kis- és középvállalkozások is hitelhez juthatnak a HVB Bankban. A társaság csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a bank a Kkv-k számára nyújtott, újonnan kialakított folyószámla hitelére a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességet vállal.

Újabb együttműködési megállapodást írtak alá a HVB Bank és a Hitelgarancia Zrt. vezetői 2006. augusztus 30-án arról, hogy a bankban igényelt kis- és középvállalkozói folyószámlahitelek mögé a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességet vállal. A kamatokat is tartalmazó teljes hitelösszeg 80 százalékáig terjedő kezességvállalás a kkv-knak jelent nagy segítséget.

A HVB közelmúltban meghirdetett stratégiai expanziós programja elsősorban a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozói körben való erőteljes fejlődést célozza. Ennek keretében a bank folyamatosan jelent meg újabb és újabb, a piaci igényekhez igazodó termékekkel mind a lakossági, mind a kis- és középvállalkozói ügyfelek számára.

A kezességvállalási megállapodás keretében a Hitelgarancia Zrt. kötelezi magát arra, hogy amennyiben a vállalkozás nem tesz eleget fizetési kötelezettségének, úgy fennálló tartozásának garantált részét megfizeti a bank felé. A beváltott összeg erejéig az ügyfél a HG Zrt. adósa lesz.

A bankhoz forduló kis- és középvállalkozások folyószámlahitelükhöz most egyszerűbben és gyorsabban kaphatják meg a szükséges kezességvállalást. A Hitelgarancia ugyanis vállalja, hogy a szükséges dokumentumok megléte esetén a kérelem beérkezésétől számított 1 munkanapon belül dönt annak befogadásáról, a készfizető kezesség vállalásáról.

A kezességvállalás folyószámlahitel esetén maximum 1 éves futamidejű hitelekhez kérhető, a kezességvállalás mértéke pedig az igényelt hitel 80 százaléka. A Hitelgarancia kezességvállalásának ügyfelek számára nincs külön díja, mert azt a HVB Bank fizeti meg a vállalkozás helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik