Üzleti tippek

Négy vállalkozással bővült a Győri Nemzetközi Ipari Park

Négy új cég telepedett le a Győri Nemzetközi Ipari Parkban, amelyek már a park újonnan kialakított részén kaptak helyet.

Az ipari park a közelmúltban telítődött, ezért 30 hektárral bővíteni kellett a területét. Balogh László, az Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója kedden Győrben sajtótájékoztatón ismertette: a jelenlegi betelepülőkkel mintegy 150-nel nő az ipari parkban foglalkoztatottak száma. Eddig 46 cég telepedett le, ebből magyar tulajdonú 35. Balogh László hozzátette: az ipari park iránt az érdeklődés folyamatos.

Az új letelepedők közül az egyik a Komplex Invest 2006. Kft. elsősorban magasépítésű létesítmények tervezésével foglalkozott, de néhány éve az épületgépészeti kivitelezést is felvette tevékenységei körébe. A cég egy 3 ezer négyzetméteres létesítményt épít az ipari parkban, aminek mintegy felét fogják ők használni, a fennmaradó részt bérbe adják. Reményeik szerint októberben megkezdhetik az építkezést és 4-5 hónapon belül elkészül az épület.

A második cég az ÁHM Hackerodt Hungaria Gépgyártó Kft., amely egy német vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, és motor-, valamint hajtómű-alkatrészek mechanikus megmunkálásával, szerelésével foglalkozik. Főbb vevői a VW, a GMV, a Porsche és az Audi – ez utóbbi miatt telepedtek le Győrben.

Az ÁHM 2006. áprilisában egy 15 ezer négyzetméteres telket vásárolt az ipari parkban, első lépésben egy 1.800 négyzetméteres gyártócsarnok fog elkészülni a hozzá tartózó irodaépülettel. Még ez év decemberében átadják, és a termelés 2007. januárjában kezdődik meg, ahol 25 fémipari szakmunkást kívánnak foglalkoztatni.

A harmadik cég az osztrák Magyar Doka Zsalutechnika Kft. zsaluzatokat forgalmaz, illetve ad bérbe építőipari vállalkozások részére. A társaság a Győrött folyó építési boomot szeretné kihasználni. Az idén szintén egy 15 ezer négyzetméteres telket vásároltak, ahol a lerakatukat megnyitják, s 50 embernek adnak majd munkát.

A negyedik cég a Viamat kft. magyar tulajdonú, mindössze 1 éve alakult, de sikerességét jelzi, hogy már új telephelyet kellett vásárolnia az ipari parkban. A cég beruházás-fejlesztéssel foglalkozik, elsősorban ipari létesítmények telepítésének fővállalkozója, valamint gépeket kölcsönöz személyzettel és anélkül. Elsősorban építőipari mobil munkagépeket lehet bérelni tőlük a megfelelő jogosítványokkal rendelkező szakemberrel, illetve építőipari kisgépeket fúró-, véső-, törőgépeket, munkaállványokat és döngölőket. Ehhez az ipari parkban egy 200 négyzetméteres irodaépületből, egy 300 négyzetméteres daruzott szereplőcsarnokból, valamint 2.500 négyzetméteres szilárdburkolatú nyitott tárolótérből álló épületegyüttest építenek. Ennek költsége mintegy 130 millió forint. Itt 15 embernek adnak majd munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik