Üzleti tippek

Az Európai Vállalkozási Díj 2006 nyertesei

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) gazdaságfejlesztési szakállamtitkára bejelentette az Európai Vállalkozási Díj magyarországi fordulójának díjazottjait. A versenyben helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programok vehettek részt.

Egyed Géza elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása nem egyenlő a pénz pumpálásával a szektorba. A cél a magyar vállalkozásokat világszínvonalúvá fejleszteni. Ehhez szükséges a piaci igényesség és kultúra, ezek nélkül ugyanis nem létezik kkv-fejlesztés.

Számos hiedelemmel ellentétben a magyar vállalkozók nem
Az Európai Vállalkozási Díj 2006 nyertesei 1

További nyertesek

szerencsétlenek. Sőt, sok esetben elmondható, hogy nem tőkeszegénység sújtja a kkv-ket, hanem a vállalkozási ismeretek és kultúra, valamint a menedzsmenttechnikák és infokommunikációs eszközök hiánya.

A nemzeti fordulóra összesen 17 pályázat érkezett. A bírálók egybehangzó véleménye szerint a döntőbe a következő programok kerülnek: a KA-VOSZ Rt. Széchenyi Kártya-konstrukciója, és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány „Vállalkozom tehát leszek” projektje.

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Főigazgatósága idén első alkalommal hirdette meg az Európai Vállalkozás Díjat. A bizottság az elismerést minden év decemberében osztja ki, öt kategóriában. Az összességében legjobb program a zsűri nagydíjában részesül.

A díjjal pénzjutalom nem jár, célja a különböző helyi és regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, széles körű megismertetése és a már sikeres programok további hasznosításának ösztönzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik