Üzleti tippek

Konferenciaterem a magyar–szerb vállalkozói együttműködésért

Konferencia- és képzőközpont alapkövét tették le Röszkén, amelynek célja a magyar–szerb vállalkozói kapcsolatok elősegítése – közölte a település polgármestere pénteken.

Magyari László elmondta: a konferenciaterem az INTERREG Program keretében meghirdetett Magyarország–Románia–Szerbia és Montenegró Határon átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. A magyar–szerb vállalkozói és intézményi együttműködés elősegítése Bácska térségben című projekt összköltsége 118 millió forint. Ennek 85 százalékát az Európai Unió, 10 százalékát az állam fedezi; a település 5 százalékot önerőből fedez.

Tájékoztatása szerint a központ a polgármesteri hivatal mellett épül fel jövő év május 30-ig; a komplexumban egy 120 négyzetméteres és 40 négyzetméteres terem kap helyet, amelyekben szakmai előadásokat, képzéseket és fórumokat is tartanak majd.

Az épületben teljes lesz az informatikai felszereltség, és kiszolgáló helyiségeket is kialakítanak. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a Szeged Beton Kft. nyerte. Hasonló komplexumot létesítenek Magyarkanizsán is, amely 2001 óta Röszke testvérvárosa; a szerb településen épület már volt, ők az informatikai fejlesztésekre 52 ezer eurót nyertek – fűzte hozzá.

A polgármester hangsúlyozta: elsősorban a határon átnyúló kapcsolatok érdekében építik a központot, amely akár vállalkozások székhelyének is megfelel. Reményét fejezte ki, hogy az együttműködésnek köszönhetően új vállalkozások is alakulnak, amelyek új munkahelyeket teremtenek a településen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik