Üzleti tippek

Kirúgják a Tévémacit

Leveszi műsoráról az esti mesét a Magyar Televízió egyes csatornája, ezért a Tévémaci – rövidebb műsoridővel – az m2-re költözik – írja a Népszabadság.

A lap értesülése szerint a legkisebbeknek szóló műsor nézettsége elmaradt a várakozástól. A mese miatt amúgy több kritikát kapott a szülőktől az MTV, mert nem állandó időpontban kezdődött, hanem valamikor fél hét és hét között került képernyőre, nem kifejezetten igazodva a gyerekek életritmusához.

A több mint negyvenéves Tévémacit amúgy nem is olyan régen rehabilitálta az MTV: Fischer András kereskedelmi igazgató tavaly novemberben személyes sikereként említette, hogy az esti mese kis szünet után visszakerült a képernyőre.


A kereskedelmi tévékkel szemben a köztévé főként klasszikus magyar rajz- és bábfilmeket sugárzott, ha már újak megrendelésére nem volt pénze. Miközben nemzetközi és magyar csatornák is megélnek gyerekműsorok sugárzásából, az MTV-n ébredés után hétköznap és hétvégén is mese helyett a Nap-kelte látható.

A Népszabadság megkeresésére az MTV-nél annyit mondtak: szeptember elsején tartanak sajtótájékoztatót az új műsorstruktúráról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik