Üzleti tippek

ORFK: a Népszava fotósa hibázott

Elkerülhető lett volna a Népszava fotóriporterének július 29-i megbilincselése, ha a fotós igazolja magát a rendőröknek – írta az országos rendőrfőkapitány a MÚOSZ elnökének.

Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke a Népszava fotósával szembeni rendőri fellépés után levélben kért tájékoztatást a rendőrség belső vizsgálatának eredményéről. Bene László főkapitány válaszlevelében közölte: „a rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el, amikor a megkezdett intézkedést az érintett együttműködésének hiányában a balatonföldvári rendőrőrsön fejezték be.” A rendőrség szerint mindez elkerülhető lett volna, ha a fotóriporter a helyszínen igazolja személyazonosságát, fotóriporteri mivoltát.

A végrehajtásnak azonban „voltak valóban kifogásolható mozzanatai, amelyek azonban nem kérdőjelezik meg magának az intézkedésnek a törvényességét.” – írja a rendőr altábornagy, aki úgy véli, hogy mindkét félnek van tennivalója az együttműködés terén. Végezetül azt kéri az újságíró szövetségtől, hogy az általa képviselt médiumok kellő körültekintéssel és mértéktartással minősíti a rendőrség tevékenységét.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a rendőrség – lakossági bejelentés alapján – örizetbe vette ésa Népszava fotósát, mert úgy tűnt: pedofilról van szó, aki meztelen gyermekeket fényképez a zamárdi strandon. A fotóst három rendőr körbevette, felszólították, hogy álljon fel, majd megbilincselve elvezették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik