Üzleti tippek

Új inkubátorprojekt: egy íróasztal, egy vállalkozás

Az INNODESK projekt egymunkahelyes mikro-inkubátor szolgáltatást nyújt innovatív, induló vállalkozások számára – tájékoztatta a FigyelőNetet a győri INNONET Innovációs és Technológiai Központ Kht.

A megoldás osztott, kiszolgáló irodai infrastruktúrát és titkárságvezetőt biztosít egy helyiségben, mely egyidejűleg négy egyszemélyes vállalkozás számára nyújt teljes körű kiszolgálást.


A projektet a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozza. A támogatás összege mintegy 15 millió forint, a saját erő mértéke 10 százalék. Ezáltal jellegéből adódóan több szolgáltatást tesz elérhetővé kedvező költségvonzattal, mint amely háttér kiépítésére az induló vállalkozás önállóan képes lenne.

A szolgáltatás része továbbá, egy modulrendszerben egymáshoz illeszkedő szolgáltatáscsomag, amely speciálisan egyszemélyes, innovatív induló vállalkozásokra lesz kialakítva (komplex cégalapítási és jogi, pénzügyi és könyvviteli, informatikai, nyomdai és marketing-, valamint innovációs tanácsadási szolgáltatások). A vállalkozások a szolgáltatást egy évig teljesen költségmentesen vehetik igénybe. Az INNODESK munkahelyre pályázatot kell benyújtani.

A folyamat végső kedvezményezettje az innovatív, piaci termékké vagy szolgáltatássá fejleszthető ötlettel rendelkező ember. E tekintetben nem szükségszerű, hogy az innovatív ötlet gazdája már a szolgáltatás igénybevételének kezdetén működő vállalkozást vezessen (sőt, az INNODESK egyik fő célja éppen e vállalkozás létrehozása, megerősítése). Ennek megfelelően a kedvezményezett kör kiterjed minden olyan innovatív ötletre és birtokosára, melynek kibontakoztatására a meglévő foglalkoztatási szerkezetben nem nyílik lehetőség. Potenciális pályázók:


• magasan kvalifikált pályakezdők, akik tanulmányaik során alkottak új, továbbfejlesztésre érdemes elgondolásokat (start-up vállalkozások)
• vállalkozások alkalmazottjai, akik szakmai tevékenységük során alapoztak meg olyan innovációt, amelyre önálló vállalkozást alapítanának (spin-off vállalkozások)
• alvó/otthoni vállalkozások, melyeknek innovatív ötletük kibontakoztatásához minőségileg új alapot jelenthet egy teljes irodai/szolgáltató infrastruktúrába való beköltözés
• álláskeresők, akik szakmai tapasztalatuk alapján képesek lennének új, innovatív termékkel/szolgáltatással megjelenni a piacon, de hiányzik a vállalkozásuk kezdeti működtetéséhez általában szükséges forrás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik