Üzleti tippek

ITDH: kedvezőbb feltételek a pályázóknak

Bővült az ITDH által kezelt 2006. évi, egyes kereskedelemfejlesztési pályázatok köre, és megemelkedett az elnyerhető maximális támogatási összeg is – közölte a szervezet.

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. közleménye szerint bővült a „külföldi kiállításon való részvétel” és „hirdetések megjelentetése folyóiratokban és újságokban” jogcímekre való pályázati lehetőségek köre, és megemelkedett az ezekre a jogcímekre pályázat útján elnyerhető maximális támogatási összeg is. Ugyancsak emelkedett a „nemzetközi szervezeti tagdíj” költségeihez adható támogatás mértéke, és kibővült a pályázók köre.

Külföldi kiállításokon való részvételre és kísérőrendezvény szervezésére az eddigi egy alkalom helyett immár ötször lehet pályázni. Kiállítási részvétel esetében a területdíj és ehhez kapcsolódó egyéb költségek, valamint a kötelező regisztrációs költség utólagos finanszírozására adható támogatási összeg felső határa is emelkedett. Így az ajánlati listában szereplő rendezvényekre már maximum 1,2 millió forintos támogatásra, míg egyéb kiállításoknál maximum 1 millió forintos támogatásra pályázhatnak a vállalkozások.

A hirdetések megjelentetése jogcímen a korábbi egy alkalom helyett már szintén évente öt alkalommal lehet pályázatot benyújtani. A költségek 50 százalékának finanszírozására kapható maximális támogatási keret a duplájára, évi 2 millió forintra emelkedett, a megjelenések számára vonatkozó megkötés nélkül. A nemzetközi szervezeti tagdíj költségeihez való 50 százalékos támogatás szintén a duplájára, 2 millió forintra emelkedett.

A pályázók köre is bővült, így november 6-ig már nemcsak a belföldi székhelyű gazdasági társaságok, közhasznú társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, a szakmai alapon szerveződő egyesületek, szövetségek, területi önkormányzatok, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi szervezetei, hanem a költségvetési szervezetek, így például a felsőfokú oktatási intézmények is pályázhatnak.

Egy cég változatlanul több jogcímen is pályázhat a vissza nem térítendő támogatásokra – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik