Üzleti tippek

50 millió eurós logisztikai park épül Hegyeshalomnál

A ProLogis multinacionális nagyvállalat logisztikai központot létesít Hegyeshalom határában. A tervek szerint több ütemben építenek fel mintegy 200 ezer négyzetméteres raktárbázist. Az első lépcsőben 25 ezer négyzetméteres csarnokot létesítenek.

A kivitelezés várhatóan szeptember közepén kezdődik, jövő év első negyedére tervezik az átadását. Ezt követően a jelentkező igények függvényében bővítik tovább a logisztikai parkot. A teljes raktárbázis mintegy 50 millió eurós beruházással valósul majd meg.

Az önkormányzat az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. segítségével talált rá a ProLogisra, amely raktárbázist kíván felépíteni a település határában. Az elmúlt időszak előkészítő munkájának eredményeként mára a cég tulajdonába került a beruházáshoz szükséges mintegy 51 hektáros terület. Az ingatlan igen kedvező adottságokkal rendelkezik, hiszen az M1-es autópálya, az M15-ös főút és a Bécs–Budapest nemzetközi vasútvonal határolja. A polgármester szerint a MÁV is jelezte, hogy amennyiben igény mutatkozik rá, iparvágányt csatlakoztatnak a leendő logisztikai parkhoz.

A beruházók jelenleg a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésére várnak, majd ezt követően kapják meg az építési engedélyt és a tervek szerint szeptember közepén indulhat az építkezés. A területen a jövő héten kezdődnek az építés előtti régészeti feltárások. A polgármester szerint a több ütemben felépülő raktárbázis közel hatszáz embernek biztosít majd munkalehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik