Üzleti tippek

Magyar Üzleti Angyal Klub alakult

admin
admin

2006. 08. 08. 10:06

Országos „Üzleti Angyal Klub”-hálózatot hoz létre az INNOSTART Alapítvány a befektetők és a finanszírozást kereső vállalkozások egymásra találása érdekében – mondta el Kalmár Piroska, az alapítvány projektmenedzsere.

Kalmár Piroska ismertetése szerint a potenciális befektetőkből álló országos adatbázis, illetve egy interaktív weboldal létrehozása mintegy 10 millió forintba kerül, amelyet pályázati forrásból kívánnak finanszírozni. Ismertette: az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvány 2000-ben a Magyar Innovációs Szövetséggel együttműködve alakította meg az Üzleti Angyal Klubot. Hozzátette, hogy jelenleg mintegy 30 befektető szerepel a klub adatbázisában. Az alapítvány egyik fő feladatának nevezte az országosan meglévő, mintegy 100 potenciális befektető felkutatását.

Az alapítvány évente egy-két fórumon mutat be 4-5 innovatív projektet a befektetőknek, és bár konkrét ügylet még nem született, Kalmár Piroska ismertetése szerint több ígéretes tárgyalás is folyamatban van. A potenciális befektetők közé a befektetési cégeken kívül magánszemélyek és kisebb konzultációs cégek is tartoznak.

Angolszász területen hódított először

A 1990-es években – főként az USA-ban és Nagy-Britanniában, Ausztráliában – elterjedt „üzleti angyal” olyan vállalkozási tapasztalattal rendelkező magánbefektető, aki saját pénzét és üzleti szakértelmét fekteti be növekedni képes, fiatal vállalkozásokba. Az Egyesült Államokban az „üzleti angyalok” mintegy 30-40-szer több tőkét fektetnek be, mint a kockázati tőkések: 2000-ben az amerikai „üzleti angyalok” 40 milliárd dollárt fektettek be több mint 50 ezer cégbe.

Európában is jól működik

Kalmár Piroska példaként említette, hogy az EU-ban a Magyarországnál kisebb országokban több hálózat is sikeresen működik. Az Európai Üzleti Angyal Hálózatnak mára 49 tagja van 20 európai országból – tette hozzá a projektmenedzser. Az „üzleti angyalok” általában korábban maguk is sikeres vállalkozók vagy menedzserek voltak, akik nemcsak tőkét nyújtanak a növekvő cégeknek, hanem mentorként maguk is részt vesznek a vállalkozás vezetésében. A tulajdonrészt szerző „üzleti angyalok” segítséget nyújtanak a befektetést igénylő vállalkozás stratégiájának kialakításában, a cég operatív irányításában, és gyakran saját üzleti kapcsolataikat is felhasználják a vállalkozás növekedése érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.