Üzleti tippek

Újra nyitva a regionális képzés programja

A VÁTI Kht. ismét megnyitotta a Regionális-fejlesztési Operatív Program (ROP) képzési pályázatát – közölte a lebonyolításban közreműködő szervezet kedden.

A VÁTI Kht. 2006. június 28-án függesztette fel a jelentkezési lehetőséget a program szakmai felülvizsgálata érdekében. A felülvizsgálatot a jelentkezésekben tapasztalt aránytalanságok tették szükségessé. A pályázati rendszer újbóli megnyitásakor a felülvizsgálat alapján korlátozták az egy-egy intézményből adott képzésen részt vevők számát.

A ROP képzési programban eddig mintegy 5800-an vettek, illetve vesznek részt, és még mintegy 3000 szakember képzésének támogatására van lehetőség. A Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) hét régiót lefedő országos képzési programja 2005-ben indult mintegy 2 milliárd forint keretösszeggel.

A program keretében a területfejlesztésben érintett intézmények és civil szervezetek munkatársainak továbbképzése támogatható, az akkreditált képzési programok a regionális fejlesztéshez, az uniós támogatások felhasználásához, a közszféra hatékony működéséhez, a horizontális témákhoz, illetve a projektmenedzsmenthez kapcsolódó ismeretek elsajátítását segítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik