Üzleti tippek

Százmillióért késik a médiatörvény

Csúszik az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) médiatörvény-javaslatának elkészülése – értesült a médiahatóság több, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagjától az MTI.

Noha az ORTT korábban azt tervezte, egy-másfél hónapon át heti egy napot szentelve a témának, a múlt héten kezdődő nyári szünetére lezárhatja az ügyet, az augusztus közepi munkakezdés után még több alkalommal kell foglalkozniuk az anyaggal, amely egyes pontokon akár jelentős mértékben is módosulhat – közölték.

Egyikük elmondása szerint például nem alakult még ki konszenzus abban a kérdésben sem, hogy egy vagy több közalapítvány felügyelje a közszolgálati médiumok tevékenységét.

Arról, hogy mikor adják át az Országgyűlésnek a tavalyi év eleje óta több mint százmillió forintos ráfordítással készülő anyagot, az egyik testületi tag úgy nyilatkozott, „nincsen elhatározott céldátum”, de számításaik szerint októberben benyújthatják a dokumentumot.


Korábban az Állami Számvevőszék vizsgálata megállapította, hogy a szűkös pénzügyi keretek miatt az ORTT és az Országos Műsorszolgáltatási Alap is többször megsértette a médaitörvény előírásait. Az ORTT már tavaly megbízta az általa működtetett Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézetet a törvényjavaslat kidolgozásával, de a szigorúnak beharangozott javaslat azóta sem került a parlament elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik