Üzleti tippek

Hárommilliós bírság a szegedi tévének

A szegedi városi televíziót 3 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság az eszközbeszerzési tender miatt.

Egy eredménytelen nyílt eljárás után áprilisban kezdeményezett hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Városi Televízió Szeged, Műsorszolgáltató Kht. A feladat a stúdió meglévő berendezéseinek fejlesztése, illetve bővítése volt. A kiírási dokumentációban kikötésként szerepelt, hogy az elmúlt három évben megvalósult két referenciát kell igazolniuk az ajánlattevőknek. Referenciának megosztott háttértárral rendelkező rendszert és digitális tévéstúdiót fogadott el az ajánlatkérő.

A nyertes a Studiótech Hungary Kft. lett, de az eredményt megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt a második helyre rangsorolt Penna-Média Kft. A kifogása az volt, hogy a nyertes nem tudott két referenciát becsatolni, illetve amit adott, az nem megfelelő. A Stúdiótech ajánlatában a Hír TV-t és a TV2-t jelölte meg. Hosszas vizsgálódás után kiderült, hogy a Hír TV mint referencia rendben van, de a TV2-nél a Studiótech Hungary Kft. csak alvállalkozó volt, ilyen minőségében pedig nem fogadható el ez a munka referenciaként.

Így az ajánlattevő – a dokumentációban megfogalmazott követelmények szempontjaiból – alkalmatlan volt arra, hogy induljon a tenderen. Így az ajánlatát érvénytelennek kellett volna nyilvánítani. Miután a kizárást nem tette meg a szegedi városi televízió, sőt a szerződést is megkötötte, a Közbeszerzési Döntőbizottság 3 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik