Üzleti tippek

Fábryt elutasították

admin
admin

2006. 07. 14. 12:14

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a népszerű showman fellebbezését, így elesett a hatmillió forintos kártérítéstől. Népszerűsége most rosszul jött.

Fábry Sándor azért perelte be György Péter esztétát és a Klubrádiót, mert a rádió egyik műsorában György azt mondta, hogy Fábry Sándor egy romagyűlölő rasszista. A Fővárosi Bíróság egyszer már elutasította a keresetét. Akkor a bíróság azzal indokolta döntését, hogy közszereplőként tűrnie kell az erős kritikát is.

A most eljáró Fővárosi Ítélőtábla dr. Sághy Mária vezette tanácsa ezt az ítéletet – ugyanilyen indokkal – helybenhagyta, és elutasította keresetét. A showmant képviselő dr. Ágoston Alexandra keresetében azt írta, hogy György Péter kijelentése alkalmas volt arra, hogy ügyfelét nemcsak szakmailag, de társaságilag is ellehetetlenítse, ezért kért kártérítést. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az esztéta ügyét felvállaló Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet ügyvédjének, dr. Schiffer Andrásnak az érvelését fogadja el. Így megállapította, hogy egy ilyen kifejezés – különösen, ha azt egy közszereplő mondja egy másik közszereplőről – nem lépi túl a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.