Üzleti tippek

Központosítják a tárcák kommunikációját

admin
admin

2006. 07. 12. 08:12

Új kormányszóvivő, centralizáltabb médiajelenlét, szolgáltatás-központú rendszer – már formálódik a kommunikáció új kormányzati szervezete. A Népszabadság információi szerint a hamarosan kiépülő, három koordinációs központot összefogó rendszert Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára vezeti.

Az egyik részleg egyfelől a „kormányzati közbeszédért” és az összes tárca nyilvános kommunikációjáért felel majd, másrészt a kormányfői és a minisztériumi médiajelenlétet, médiavásárlásokat – köztük például a hirdetéseket – intézi. A második központ rendezvényszervezési feladatokat lát el (ide tartoznak egyebek mellett a nagy állami ünnepségek is). A harmadik részleg a közvélemény-kutatásokra fókuszál, egyrészt a központi kormányzat számára lényeges kérdésekben szondáztatja a közvéleményt, másrészt a tárcákat szolgálja ki a minisztériumoknak fontos szakmapolitikai ügyekben.

Nemcsak a rendszer változik, hanem a személyek is. Batiz András lelép a kormányszóvivői pódiumról – a jövőben ő irányítja majd a miniszterelnöki, valamint a kormányszóvivői irodát, továbbá ő felügyeli a kormányzati médiaügyeket is.

Az új kormányszóvivő – mint arról korábban beszámoltunk – várhatóan augusztustól Danks Emese lesz, aki 2002 óta a Tesco-Global Áruházak Rt. kommunikációs igazgatójaként dolgozott. Danks Emese hivatalosan majd augusztus elsejével lép be az „új munkahelyére”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.