Üzleti tippek

Ötpárti egyeztetés az MTV kuratóriumi elnökségéről

admin
admin

2006. 07. 04. 15:09

Csütörtökön délelőtt tartanak egyeztetést a parlamenti frakciók az MTV kuratóriumi elnökségének ügyében - közölte Herényi Károly.

Mind az öt parlamenti frakció képviselője jelezte részvételét a találkozón – mondta az MDF frakcióvezetője. Dávid Ibolya, az MDF elnöke múlt pénteken javasolta a parlamenti pártoknak, hogy egyeztessenek az MTV kuratóriumi elnökségének kiegészítéséről. A pártelnök jelezte: az MDF elfogadja, hogy mind az öt parlamenti párt képviseltesse magát az MTV jelenleg hárompárti kuratóriumi elnökségében.

Az Országgyűlés kulturális bizottságának állásfoglalása szerint a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségét – köztük az MTV-ét is – ki kell egészíteni az újonnan megválasztott KDNP-s tagokkal. A koalíciós pártok szintén jelölhetnek egy-egy tagot annak érdekében, hogy azonos maradjon a kormánypárti és az ellenzéki tagok aránya. Az állásfoglalásban szerepel az is, hogy a bizottság helyesnek tartaná, ha az MTV kuratóriumi elnökségében az ellenzéki oldal négy helyét jelenleg betöltő MDF-es kurátorok közül hárman lemondanának, és így lehetővé tennék, hogy a másik két média-közalapítvány elnökségéhez hasonlóan az ellenzéki frakciók képviseltethessék magukat a testületben.

Magyar Televízió Közalapítvány nyolctagú kuratóriumi elnökségében az ellenzéki oldal négy helyét jelenleg négy MDF-es kurátor tölti be, miután 2003 márciusában a Fidesz-frakció – az akkori parlament másik ellenzéki képviselőcsoportja – a választás három egymást követő fordulójában nem állított jelöltet a tisztségre. Dávid Ibolya korábbi közlése szerint a jelenlegi helyzet megoldásához vagy a pártok és kurátoraik közötti egyetértésre, vagy törvénymódosításra van szükség.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.