Üzleti tippek

Megvették Sváby Andrást

Az SBS megvette Sváby András tulajdonrészét az Interaktív kft-ben. A műsorvezető ezentúl alkalmazott lesz abban a cégben, amelyben eddig tulajdonos volt.

Teljes egészében az SBS tulajdonába került a TV2 külső gyártású műsorainak nagy részét is készítő Interaktív Kft., mivel a társaság megvásárolta Sváby András eddigi 20 százalékos részesedését. A tranzakció célja az SBS portfoliójának egységesítése, de az ismert műsorvezető továbbra is vezeti majd a produkciós irodát– áll a TV2 által kiadott közleményben.

Az SBS Broadcasting Europe B.V., a TV2-t is tulajdonló társaság így 100 százalékosra növelte tulajdonrészét az Interaktív Kft.-ben. A vállalat ezzel egy időben négy évre szóló menedzseri szerződést írt alá a produkciós irodát eddig is vezető televíziós személyiséggel, így a változás kizárólag a tulajdonosi szerkezetet érinti.

Az Interaktív Kft. televíziós műsorok gyártására és új formátumok fejlesztésére alakult 2000-ben az MTM-SBS Televízió Rt. részvételével. Tulajdonosa ezidáig 80 százalékban az SBS Broadcasting Europe B.V., és 20 százalékban Sváby András volt. A cég megalakulásától kezdve gyárt a TV2-nek műsorokat, például az Aktívot, a Naplót, a Magellánt és más produkciókat. A cég tevékenységei közé a televíziós műsorok gyártásán és formátumok fejlesztésén kívül koprodukciós gyártási feladatok ellátása, reklámszpotok, reklámfilmek elkészítése, cégek promóciós kampányának teljes körű tervezése és kivitelezése is beletartozik. A cég jelenleg is 15 különböző műfajú produkciót gyárt a TV2 csatorna részére.

A Hollandiában bejegyzett SBS tulajdonában lévő TV2 csoport a TV2 kereskedelmi televíziót, a produkciós Interaktív Kft-t, a Jóban-Rosszban című sorozat gyártására létrejött Interaktív-Fiction Kft-t, közvetve a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Telefor Kft-t és további magyarországi holding cégeket foglal magába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik