Üzleti tippek

Négyen versengenek ma a Rádió elnöki posztjáért

admin
admin

2006. 07. 03. 07:35

Négy pályázót hallgat meg ma a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége a közszolgálati médium elnöki posztjáért versengő tizenhárom pályázó közül.

Testületi tagoktól származó információk szerint Siklós Erik, Such György, Szayly József és Zsigmond Attila vázolhatja elképzeléseit az elnökség előtt. Gellért Kis Gábor, a testület elnökének korábbi közlése szerint most csak előkészítik a jelölést; arról, hogy kit javasolnak az intézmény élére, egy hét múlva határoznak.

Mint nevek említése nélkül elmondta, azok kaptak az ülésre meghívást, akiknek meghallgatását a nyolctagú testület legalább öt tagja támogatta. A médiatörvény rendelkezései szerint a kuratóriumi elnökségnek kétharmados többséggel kell elnökjelöltet állítania; a személyi javaslatot hasonló arányban kell elfogadnia a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak.

A közszolgálati médium tizenegy hónapja, Kondor Katalin mandátumának lejártával megüresedett elnöki posztját eddig négy pályázaton nem sikerült betölteni, az első menet kivételével pedig még jelöltet sem állítottak a tisztségre; akkor Such György kapott ehhez elegendő számú szavazatot. Jelenleg Gőblyös István gazdasági és Hollós János igazgatásszervezési alelnök látja el az ügyvezetői feladatokat; megbízásuk az új elnök megválasztásáig szól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.