Üzleti tippek

Büntetést kapott a tv a rossz műsor miatt

Elrendelte csütörtöki ülésén az Európai Bizottság, hogy a holland közszolgálati rádió- és televízióállomásokat összefogó NOS hálózat fizessen vissza 76,3 millió eurónyi állami támogatást, mert a közszolgálati tevékenység mértéke ennyivel alulmaradt a kapott teljes támogatáshoz képest az említett adóknál.

A hálózat több mint tíz év alatt, 1994 és 2005 között kapott az említett összeggel több támogatást a megérdemeltnél az uniós vizsgálat szerint.

Neelie Kroes – véletlenül éppen holland nemzetiségű – versenyügyi biztos kiemelte, hogy a túlzott kompenzáció csorbíthatja a versenyt, és lehetővé teszi, hogy az állami sugárzók kedvezőbb körülmények között tevékenykedjenek a piacon, mint akik nem kapnak támogatást. Emlékeztetett arra is, hogy az uniós szabályok szerint a tagország maga állapítja meg a közszolgálatisággal összefüggő feladatokat.

Brüsszel korábban már dán, olasz, francia és portugál közszolgálati adókat is kötelezett támogatás-visszafizetésre hasonló okok miatt – adta hírül ezzel kapcsolatban az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik